Mehmet Soysal

Mehmet Soysal

mehmet.soysal@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TAİ’deki dostlarımızın davetiyle bir ay aradan sonra yeniden memleketimiz Elazığ’dayız...

Teğmenliğinden beri dostumuz, hemşerimiz, TAİ Yönetim Kurulu Üyesi E. Tümgeneral Burhanettin Aktı ve TAİ İletişim Başdanışmanı Dr. Ali Genç ile birlikte İHA’ların doğudaki üssü Elazığ’da çalışmalara yakından şahitlik ettik.

Neden Elazığ?

Çünkü hem altyapısı hazır hem de Tunceli, Bingöl, Muş’taki terörle mücadeleyi Elazığ’da bulunan 8. Kolordu ve Jandarma birlikleri yapıyor.

Savunma sanayiinde yıllarca Amerika ve diğer ülkelerden aldığımız teknolojiyle terörle mücadele yaptığımızı zannediyormuşuz...

Haberin Devamı

Bir yandan içimizdeki FETÖ şebekesinin ihanetleri, diğer yandan da dışımızdakilerin bin yıllık hesabı yüzünden başımızı bir türlü kaldıramıyoruz.

Dev Sol, DHKP-C derken PKK, PJAK, YPG gibi bin bir farklı isimle karşımıza çıkıyor.

Sonuçta yüzleri ve isimleri bin defa değişse de hepsinin ruhları aynı pisliğe gömülmüş!

İsrail yapımı Heron’lara rakip olarak Türk mühendisler tarafından imal edilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Müdürlüğü tarafından terörle mücadelede kullanılan İHA ile Türkiye, silahlı İHA üretip kullanabilen 6 ülkeden biri.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ise dün ilginç açıklamalarda bulundu. Diyor ki:

“İsrail’den aldığımız İHA’ların ürettiği bilgilere dayanarak yapılan bu bombalamaların önemli bir bölümünün isabetsiz olduğunu sonradan anladık... Anladık ki dağı taşı bombalamışız aslında!”

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli geçmiş dönemde İsrail’den aldıkları İHA’ları terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanamadıklarını belirtiyor ve diyor ki:

“Bugün dünyanın en teknolojik İHA’larını ürettik, yüzde yüze yakın oranda yerli olmak üzere ve silah da taktık. Şu anda terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanıyoruz...”

TAİ ve Bayraktar gruplarının silahlı ve silahsız İHA projelerinin ne kadar önemli olduğunu Elazığ’da bizzat gördüm.

Birkaç tabur askerle yapacağınız mücadelenin, aramanın, taramanın, istihbaratın ve etkisiz hale getirmenin silahlı bir İHA ile yapılabileceğine de şahit olduk.

Haberin Devamı

8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da İHA’ların terörle mücadelede olağanüstü faydalı olduğunu belirtti...

Bazılarının silahlı İHA ile terörle mücadeleye neden bu kadar karşı çıktığını da böylelikle anlamış oluyoruz...

35 yıldan beri dağ taşı bombalayanların ve terörle mücadelenin geçmişinin de çok iyi araştırılıp hesabı sorulmalı diyoruz.