LAF ATMAYAN ERKEKLERİN ÜLKESİNDEN KORKUN

23 Kasım 2009

Erkeklerin yolda yürürken yüzünüze bakmadığı veya kalçanızı ellemediği ülkelerden çekinmek lazım. Örneğin İtalya’da İkinci Dünya Savaşı’nı takip eden kısa bir dönemin dışında artık erkekler kadınlara fazla bakmıyor; caddede güzel sözler söyleyip laf attıkları zaman da bunu zevk aldıkları için değil de alışkanlıktan dolayı yapıyorlar.
Birkaç haftadır Buenos Aires’teyim ve burada geçirdiğim her gün bana şehrin muhteşemliğini bir kez daha ispatlıyor. Burada erkekler size sadece bakmakla kalmayıp yabancı birisinden daha önce hiç duymadığım çok güzel sözler söylüyorlar. Yürürken ıslık çalınması kaçınılmaz bir kural, kalçanızın sık sık hafifçe ellenmesi de çok eğlenceli.
Arjantinli erkekler hasta ruhlu değiller; seks ve cinsel arzuyla ilgili her şey hemen ve içten bir şekilde oyuna dönüşüyor; erkek ve kadının yolda yürürken dans edip sonra kendi yollarına devam etmeleri gibi bir şey bu.

KOLEKSİYON YAPAR GİBİ İLİŞKİ
Buenos Aires sonsuz cinsel fırsatlarla dolu bir şehir: İtalya’da üçlü seks yapanların bu kadar rahat birlikte dolaşması ya da kadınların moda olduğu için değil gerçekten hoşlandıkları için birbirlerini öpmeleri çok nadirdir. Burada çiftler çok daha açık ve anlayışlılar;

Yazının Devamı

BUENOS AiRES’TEKi ‘AY’IN?LANETİ

15 Kasım 2009

Roma’dan ayrılıp, Buenos Aires’e gittim. Sebebi de, nedense hep çatışma içinde olduğum Ay’a doğru gitme fikriydi. Beni son derece duygusal kılan, ayrıca nevrotikleştiren, beni hep talihsizliklere ve yanılsamalara sürükleyen o Ay’a.
Ben uçmaktan korkarım. Çok korkarım. Uçak Roma’dan havalandığında iyiydim aslında, uçma fobimin nihayet yok olduğunu umacak kadar hem de. Dokuz saatlik uçuş boyunca her şey yolunda gitti; uçak hızla Ay’ın yengeç burcunu etkilediği o noktaya yaklaşmaya başlayıncaya kadar. İşte o zaman panikledim. Kazağımı çekiştirerek kafamı örttüm ve nişanlımın kolunu parmaklarımla sıkıca kavrayarak tırnaklarımı geçirdim; son derece kuvvetli ve yoğun bir şekilde ölüm hissine kapılmıştım. Sanki o zamana dek kaçabildiğim bir felaket üstüme çökmüş gibiydi. Yere indiğimiz andan bugüne kadar da sürekli bir endişe ve yoğun tedirginlik içinde yaşıyorum. Nişanlıma tüm bunların suçunun Ay olduğunu söylediğim zaman, yıldızlardaki gerçek kulağa mazeret gibi geliyor.

YIKILMAZ BİR DUVAR ARIYORUM
Buenos Aires çok güzel ve romantik bir şehir, son derece sanatsal ve baştan çıkarıcı; fakat kötü konumdaki bu Ay birçok şeyi mahvediyor. İyi uyuyamıyorum, ellerim ve bacaklarımda akan

Yazının Devamı