Yazarlar Oral Çelik başkan, elveda Susurluk

Oral Çelik başkan, elveda Susurluk

29.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Oral Çelik başkan, elveda Susurluk

Oral Çelik başkan, elveda Susurluk

       TÜR - Kİ - YE seninle gurur duyuyor, Tür - ki - ye seninle gurur duyuyor...
       Susurluk sanıklarından. Aynı zamanda cinayet zanlısı. Aynı zamanda uyuşturucu kaçakçılığından yatmış. Aynı zamanda Abdi İpekçi cinayetinden yargılanıyor. Aynı zamanda Papa suikastına adı karışmış. Aynı zamanda Abdullah Çatlı'nın can arkadaşı:
       "Huzurlarınızda Malatyaspor Kulübü'nün yeni başkanı, Oral Çelik!.."
       Vur, vur inlesin, Türkiye dinlesin!.. Ölmeye, ölmeye, ölmeye geldik, Susurluk'u, Susurluk'u gömmeye geldik!.. Türkiye, Türkiye duy sesimizi, işte bu mafyanın ayak sesleri... Stadyumlar artık böyle inleyecek. Futbol maçları artık "sahadan başka yerlerde de oynanacak."
      
Malatyaspor'un kaderi garip. Eski başkanlarından "Nurettin Güven de pek tekin değil." Hayali ihracata karışmış, uyuşturucu kaçakçılığından dava açılmış, tabancayla yakalanmış, kapağı Londra'ya atmış, orada "nedense iyi muamele" görüyor. Nuretin Güven Londra'da şimdi ne yapıyor?..
       Oral Çelik'ten önce, futbol benzer bir olayla daha çalkalanıyor. "Susurluk sanıklarından özel timci Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz, kumarhaneler kralı Ömer Lütfü Topal cinayetine adı karışan Sami Hoştan, Topal'ın ortaklarından Fevzi Bir'in başkanı olduğu Özsahrayıcedid'i yürekten destekliyor." Rakip takıma dört sarı, iki kırmızı kart ve Fevzi Bir'in Özsahrayıcedid takımı 3. ligde.
       Susurluk nedeniyle dokunulmazlığı kaldırılan Mehmet Ağar'ın yediği içtiği Galatasaray'dan ayrı gitmiyor. Fenerbahçe Susurluk kazasında ölen Hüseyin Kocadağ pankartıyla maça çıkıyor.

       Ama, Oral Çelik öyle bir başkan ki:
       "Susurluk'u çözmezsem, Başbakanlık bana haram olsun" diyen Başbakan Mesut Yılmaz, Susurluk sanıklarından Başkan Oral Çelik'e "kutlama telgrafı" çekiyor.
       "Devlet için kurşun atan da, kurşun yiyen de bizdendir" diyerek, Susurluk'u aklamaya çalışan DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Susurluk sanıklarından Başkan Oral Çelik'e "kutlama telgrafı" çekiyor.
       "Susurluk Ovası, Bozkurtların yuvası" naralarıyla genel kurul yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Başkan Oral Çelik'e "kutlama telgrafı" çekiyor.
       "Abdullah Çatlı'nın cenazesine katılıp, benim en iyi arkadaşımdı" diyen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Başkan Oral Çelik'e "kutlama telgrafı" çekiyor.
       Bunlar sıraya girmiş, cinayet, uyuşturucu kaçakçılığına adı karışan, Susurluk kahramanlarından Oral Çelik'i kutluyor. Futbol kitlesel bir afyon. "Kitleler futbolla çok iyi uyutuluyor." Afyonu en iyi verecek olanı, devlet iyi tanıyor. Ne de olsa, "tecrübeyle sabit."
      
Mafya, kendi meşruiyetini futbolda arıyor. Mafya futbol yoluyla "halkla bütünleşmeye" çalışıyor. Siyasal sistem bu bütünleşmeyi kutluyor. Elveda Susurluk!..



Yazara E-Posta: Y.Dogan@milliyet.com.tr