Yazarlar Problem komşuda

Problem komşuda

02.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Problem komşuda

Problem komşuda

Tamer HEPER

Bir apartmanda yöneticiyim. Benim üst katımla benim katımın arasında, bizlerin mutfak giderlerinin boşaldığı boru patlamış. Tamir ettirdim, parasını cebimden karşıladım. Sonra tuvalet giderleri senelerdir akma yapıyordu, bunları yaptırdım, yine cebimden verdim. Ama denetçi ve bir başka daire sahibi kötü örnek olduğumu söyleyip benimle kavga ettiler. Ben de ortak giderden aldım, faturaları da gidere işledim. şimdi de ortak giderden aldığımı konu yapıp komşulara beni şikayet ediyorlarmış. Bunlar yanlış mı?
M. K. - Ankara
Sizin durumunuzda olan bir kimsenin zaten yapabileceği iki şey var. Ya cebinden yaptırmak veya ortak giderlerden tahsil etmek.
Cebinizden masraf yapmışsınız, sizi kötülemişler. Ortak giderden tahsil etmişsiniz yine kötülemişler. Yani mesele sizin yanlış veya doğru yaptığınız değil, mesele bağcı dövmek. Böyle bir durumda da benden hukuki yanıt alsanız ne olur, almasanız ne olur. Ama ben yine de kısaca söyleyeyim. Bahsettiğiniz yerler ortak tesistir ve ortak giderlerden karşılamak sureti ile tamiratın yapılması gerekir.
Bu size yeterse ne mutlu, ama keşke imkanınız olsa da ortak pissu giderini değiştiriyormuş gibi komşularınızı değiştirebilseniz. Sizin meseleniz boru da değil, komşuda.