Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan’ın son dönemde ziyaretleriyle gündeme gelen petrol zengini Gabon Türkiye’de yatırıma gitti. ‘Bongo ailesi Türkiye’ye denizden geldi

Batı Afrika’nın petrol zengini ülkesi Gabon son dönemde Türkiye’nin radarında. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 2011’de Gabon’u ziyaret etti. Gül’ün bu gezide Gabonlu bir balıkçıyla sahilde konuşurken çektirdiği fotoğraf Türkiye’nin gündemine oturdu. Başbakan Tayyip Erdoğan da bu yılın ilk yurtdışı gezisini aralarında Gabon’un olduğu 3 Afrika ülkesine yaptı.
İki ülke işadamlarını yatırıma çağıran bu ziyaretler bu hafta meyvesini verdi.
Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo’nun kardeşi Claude Christian Bongo (42), bu ay Türkiye’de 2 denizcilik şirketi birden kurdu. Bongo ülkesinde finans sektörünün kilit isimlerinden. Gabon’da havacılık sektörünün geliştirilmesinde önemli rol oynayan Christian Bongo, Gabon Kalkınma Bankası’nın başında. Yeni şirketlerden birisi ‘CBA Denizcilik’, diğeri ise ‘BCM Denizcilik’... Merkezi Üsküdar’da bulunan iki şirketin de en büyük hissedarı Bongo. CBA şirketinin yerli ortağı Serdar Ahmet Akın, BCM şirketinin ise Murat Dalyan.

Haberin Devamı

‘Bongo’ dümeni Türkiye’ye kırdı

Gabon Türkiye’nin gündemine Cumhurbaşkanı Gül’ün Gabonlu bir balıkçıyla sahildeki konuşması sonrası oturmuştu.

BAYÜLGEN & BAYÜLGEN LİMİTED!

Televizyoncu Okan Bayülgen uzun süreli sessizliğine yeni bir girişimle son verdi. Bir süredir ekranlarda gözükmeyen Bayülgen yakında danışmanlık, halkla ilişkiler ve organizasyon işlerine el atmaya hazırlanıyor. Okan Bayülgen 8 Şubat’ta ‘Bayülgen Bayülgen Halkla İlişkiler Danışmanlık Organizasyon’ adlı bir şirket kurdu. Şirketin ismindeki ikinci ‘Bayülgen’ ise eşi Şirin Ediger Bayülgen değil, soyadları tesadüfen aynı olan Hakan Bayülgen...
Hakan Bayülgen, 2011 yılında Mini Cooper otomobillerinin marka müdürlüğü görevinden olaylı bir şekilde ayrılmasıyla hatırlanıyor. Bir sponsorlukla ilgili sözleri nedeniyle bir gazetede ‘Başörtülü binince BMW bozuluyor’ başlıklı habere konu olan Hakan Bayülgen, daha sonra özür dilemiş ve Borusan Grubu’ndaki görevinden ayrılmıştı. Hakan Bayülgen bir süre de gayrimenkul şirketi NEF’te Pazarlama Direktörlüğü yaptı.

‘Akraba değiliz!’
Bayülgen & Bayülgen kongre ve gösteri merkezi işletmekten, yerli - yabancı mankenlere, film ve ses sanatçılarına menajerlik hizmet sunmaya, reklam filmi çekmekten film stüdyosu kurmaya çok geniş bir yelpazede hizmet verebilecek. Hakan Bayülgen, “Özellikle şirketlerin eğlenceye yapacağı yatırımlarla ilgileniyoruz. Birkaç aya işe başlıyoruz. Okan Bayülgen’le soyadlarımız tesadüf. Akraba değiliz” diyor. Yeni şirketin merkezi ise adı Okan Bayülgen’le anılır hale gelen Doğan Apartmanı’yla aynı sokakta. Okan Bayülgen’in ayrıca eşi Şirin Ediger Bayülgen’le birlikte ‘Fakulte İletişim’ adlı reklam şirketinde ortaklığı var. Bayülgen, Z İletişim ve Onsekiz Reklam Prodüksiyon şirketlerinin de ortağı veya yöneticisi.

Haberin Devamı

Yıldırım’ın damadı selülite karşı!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın damadı Murat Gordi, bitkisel sağlık ürünleri ve kozmetik sektörüne girdi. Yıldırım’ın küçük kızı Gülşah Yıldırım Gordi’nin eşi olan Murat Gordi, bu ay ‘Şahdem Bitkisel Aromalı Sağlık Ürünleri Kozmetik’ adlı bir şirket kurdu. Yeni şirketin bir diğer ortağı ise Bahadır Gülsever...
Gülşah Yıldırım Gordi, şirketin ortağı değil ancak müdürler arasında. Yeni işiyle ilgili aradığımız Gülşah Hanım, konuyla eşinin ve ortağının ilgilendiğini söylüyor. Bahadır Gülsever ise şunları anlatıyor:
“Murat Gordi ile eski arkadaşız. Ben radyo ve televizyon eğitimi aldım. Çeşitli televizyon programlarında reklam koordinatörlüğü yapıyorum. Organik ürünler ve bitkisel sağlık ürünleri ilgimizi çekiyor. Şirketimizi kurduk. Ama hâlâ ne yapacağımız konusunda beyin fırtınası sürüyor. Selülite karşı kremler de gündemimizde. Ancak bu tip tüm ürünlerde Sağlık Bakanlığı’nın izni şart. O yüzden konuya hassas yaklaşıyoruz. Kesinlikle kaliteli işler yapacağız.”
Süt işinde de var
Mehmet Gordi, daha önce de Şahdem ismiyle hayvancılık işine girmişti.
Gordi ve eşinin yanı sıra Aziz Yıldırım, büyük kızı Hande Yıldırım Gamgam ve eşi Mehmet Gamgam’ın da ortağı olduğu ‘Şahdem Süt Entegre Hayvancılık’ şirketi Balıkesir’de 500 büyükbaş hayvanla süt inekçiliği yapıyor.