Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ünlü televizyoncu Okan Bayülgen, MNG Holding’in patronu Mehmet Nazif Günal ile ortak oldu. MNG Holding, TV8’in de sahibi. Okan Bayülgen’in de TV8’in yeni kuracağı gençlik kanalı On8’in başına geçeceği belirtiliyor.
Bu ay Bayülgen ve Günal’ın yanı sıra TV8 Yayın Grubu Başkanı Abiş Hopikoğlu ve reklamcı Levent Erden’in de ortak olduğu ‘Onsekiz Reklam Prodüksiyon Medya Yapımevi’ adlı yeni bir şirket kuruldu. Şirketin yüzde 53’ü Günal’ın, yüzde 30’u ise Bayülgen’in oldu.
TV8, geçen yıl Okan Bayülgen’in yeni gençlik kanalını kurmak için hazırlandığını duyurmuştu. Bayülgen ekibini kurma çalışmalarına devam ediyor.

Son şirketi eşiyle
Yeni şirketle birlikte ortaklık da resmiyet kazandı. Mehmet Nazif Günal yeni şirkete başkan, Bayülgen de yardımcısı oldu. Toplam işletme sermayesi 665 milyon dolar civarında olan MNG Holding’in Günal İnşaat’tan WOW otellerine, MNG Havayolları’ndan TV8’e kadar farklı alanlarda yatırımları var. Okan Bayülgen ise son olarak eşi Şirin Ediger ile 2009’da ‘Fakülte İletişim’ adlı şirketi kurmuştu. Bayülgen’in ortağı gözüktüğü diğer şirketler Makina Medya Yapımevi ile G.O Yapım Hizmetleri.

Haberin Devamı

‘Kaybedenler Kulübü’ bu kez kazandı!
‘Kaybedenler Kulübü’ bu yılın en çok konuşulan yerli filmlerinden olmuştu. Filmde Nejat İşler, 1996 - 2001 yılları arasında Kent FM’de yayınlanan ‘Kaybedenler Kulübü’ adlı ‘kült’ programı yapan, Altıkırkbeş yayınlarının sahibi Kaan Çaydamlı’yı canlandırmıştı. Filmde Ahu Türkpençe ve Yiğit Özşener de rol almıştı.
1989 senesinde yayın hayatına başlayan Altıkırkbeş yayınları, klasik bir yayınevi çizgisinde hareket etmemesiyle tanınıyor. Yöneticilerinin kişisel arzuları doğrultusunda - ayda ortalama bir - kitap basıyor. İlk kitapları arasında şu anda filmi de çekilen, Yüzüklerin Efendisi’nin öncü kitabı, Tolkien’in Hobbit’i de var.

İki markayı da aldı
Ancak bu ay, Altıkırkbeş ile ilginç bir gelişme yaşandı. 1 Ağustos itibariyle ‘Altıkırkbeş Basın Yayın’ şirketinin tasfiyesinin sonuçlandırıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine görüştüğümüz Kaan Çaydamlı son durumu şöyle anlatıyor:
“Şirketi değiştirdik. Yayıneviyle ilgili değişen bir şey olmayacak. ‘Çaydamlı Basın Yayın’ diye yeni bir şirket kurduk. Çünkü 5 yıl boyunca tüm kitaplarımız adli emanette kaldı. Beraat ettik ama yayınevi büyük sekteye uğradı. ‘Battık’ diye söylentiler çıktı. Ben de yeni şirketle tekrar üretime başladım. Altıkırkbeş markasını da yeni şirket bünyesine aldık.” Bu arada yeni şirket, ‘Kaybedenler Kulübü’ markasının da sahibi.

Haberin Devamı

Boğaziçililer ‘meraklı çocuklar’ için Rum ilkokulunu kiraladı
Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), ‘meraklı çocuklar’ yetiştirmek için kolları sıvadı. Dernek, bu ay ‘Merak Eden Çocuk Eğitim Kurumları’ adlı yeni bir şirket kurdu.
Şirketin ortakları arasında International Hospital’ın kurucularından Said Haifawi ve EF Dil Okulları’nın sahibi Bora Gündüzyeli de var. Zaten EF Dil Okulları, yeni şirketin yarı yarıya ortağı. Yine ortaklar arasında yer alan BÜMED Başkan Yardımcısı işadamı Murat Öngör şunları anlatıyor:

Bina 1902’de yapıldı
“Arnavutköy’deki Rum İlkokulu cemaatin öğrencisi kalmadığı için boş duruyordu. Biz de BÜMED olarak bir anaokulu kurmak istiyorduk. Bina 1902’de yapılmış. Rum cemaati binanın butik otel ya da restoran olacağına, yine bir eğitim kurumu olarak işlemesini istedi. Okulda 3 - 5 yaş arası çocuklar eğitim görecek. İsmini de meraklı çocuklar yetiştirmek istediğimiz için seçtik. Öncelik mezunlarımızın çocuklarında olacak.”
İşadamı Murat Öngör LCD TV’lere sehpa üreten Sonorous firmasının kurucularından. Şirket kendi alanında Avrupa’da en büyük 3 firma arasında yer alıyor.