Yalvaç Ural

Yalvaç Ural

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İstanbul Maltepe Anadolu Lisesi, Türkiye’nin en uzun dönem gösterimde kalan tiyatro eserlerinden biri olan “Lüküs Hayat Opereti”ni 29 Mayıs günü saat 20.00’de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahneledi. Ünlü tiyatrocuların da davetli olduğu oyunun yeni yorumuyla yönetmenliğini, okulun edebiyat öğretmeni Sevil Orhan, müziklerini de yine okulun öğretmenlerinden Sinem Küçükmustafa düzenledi. Oyun ilgiyle izlendi ve herkesin beğenisini kazandı.
*   *   *
“Sevgili Milliyet,
Sevgili Yalvaç Amca,
Evet, bak artık biz büyüyoruz. ‘Milliyet Çocuk’, ‘Milliyet Kardeş’, ardından ‘Miço Çocuk Sayfası’, yıllar yıllar derken, biz de okullarda sınıfları geçtik. Ben ve arkadaşlarım, yani senin okurların, Milliyet’e ve sana müteşekkiriz. Sayende ‘Zıpır Bilmeceler’i sorarken kişilerle ilişki kurmayı, sana imzalattığımız kitaplarındaki şiirsel anlatımın, ilk senden okuduğumuz ‘Anadolu Efsaneleri’ ile zenginleşen hayal dünyamız ve güzel Türkçe, bizleri akıcı konuşma ve okul münazaralarının vazgeçilmezi yaptı. Bugün Atatürk’e bağlı gençler olarak yetişiyorsak, bunda gazetemiz Milliyet’in ve senin de emeğin var.
Ben şimdi Maltepe Anadolu Lisesi’nde tiyatro kolunun basın sorumlusuyum. Öğretmenimiz Sevil Orhan’ın sahneye koyduğu ‘Lüküs Hayat Opereti’nin farklı bir yorumlamasını çağdaş bir düşünce ile değerli misafirlerin ve senin de huzurunuzda yorumladık. 29 Mayıs Cuma günü arkadaşlarım Doğancan, Nazlıcan, Volkan, Gülşah, Zeynep ve 30 kişinin emeğiyle davetlilere müthiş bir sanat ziyafeti verdik. Bu başarımızı seninle paylaştık ve sütununu işgal etmek cesaretini bizler gibi senin kitaplarınla büyüyen nice çocukları yüreklendirmek için bize verdin. Teşekkür ederiz.
Sevgi ve saygılarımla...”
Ceren Yeşil
Maltepe Anadolu Lisesi 9/F