Yazarlar Yönetici sorumlu

Yönetici sorumlu

02.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yönetici sorumlu

Yönetici sorumlu

Tamer HEPER

Üst kattakilerin pis su borusu benim dairemden geçiyor. Ancak bu borudaki bir arıza nedeni ile pis su benim dairemin duvarında rutubet yapıyor ve elektrik tesisatına doğru yayılıyor. Yöneticiye haber verdim ilgilenmedi ne yapabilirim?
S.K. - İstanbul
İnanır mısınız, aldığım mektupların yarısına yakını, üst kattan akan su problemlerini anlatıyor. Bu da binaların ne kadar yavan yapıldığının bir göstergesi. Bir su borusunu yapamayan müteahhit acaba kolonu, kirişi nasıl yapar? Nasıl yaptığını ben biliyorum, söyleyip moralinizi bozmayayım.
Gelelim borunuza: Böyle acil durumlarda yöneticinin kat malikleri kurulu kararını beklemeden olaya el atması ve aksaklığı gidermesi lazım, şayet acilen yapılması gereken onarımı yapmaz da bir zarar doğarsa kendisi sorumlu olur. Dolayısı ile isterseniz durumu ihtarname ile kendisine bildirin ve sorumluluğunu hatırlatın. Hala yaptırmaz da gerçekten bir zarar doğarsa onu sorumlu tutarsınız. Veya mutlaka zarara uğramayı beklemeyin, kendiniz yaptırın masrafı bağımsız bölüm maliklerinden talep edin. Bu yol biraz uzun olabilir, binanızda daire sayısı azsa isterseniz önce bağımsız bölüm malikleri ile bir görüşün. Belki onlardan yardım görürsünüz. Laf aramızda ben bunu pek ummuyorum ama yine de siz bir deneyin.