Geri Dön

1.Gün sahur menüsü

Hem doyurucu hem de susatmayan bir sahur menüsüne ne dersiniz? İşte sahurda ne pişirsem, sahurda ne yenir, sahur nasıl hazırlanır gibi sorular sormaktan bıkanlar için pembenar.com’dan 1.gün sahur menüsü

1.Gün sahur menüsü

Sahurda herkesin ortak derdi susatmayan ve doyurucu bir sahur menüsü hazırlamak oluyor. Uzmanlar tok tutması açısından protein içeren gıdalara yönenilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Uzmanlar aynı zamanda gün içerisinde susuzluk hissinin en aza indirmesi için ise çay yerine şerbet gibi içeceklerin tüketilmesi gerektiği görüşündeler… Peki, susatmayan ve doyurucu sahur menüsü nasıl olmalı? Tüm bu soruların cevabı 1.gün sahur menümüzde…

Pişi tarifi

Zengin Türk kahvaltısının en güzel parçalarından biri de geleneksel hamur işi pişidir. Farklı yörelerde bişi ve hamur kızartması da denilen pişi her türlü kahvaltılıkla ve çayın yanında lezzetli bir katıktır. Sahurda kahvaltılık türü tarifler arıyorsanız pişi tarifimiz tam size göre.

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı süt

1 adet yumurta

1 silme tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Tuz ve yeteri kadar un

Nasıl yapılır?

Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri alın karıştırın. Kontrollü un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın ve beze haline getirin. Sonrasında un yardımı ile yufka haline getirin. Çok ince olmamasına dikkat edin. Kızgın yağda kızartın.

Omlet tarifi

Yumurta, sağlığımız açısında çok faydalı bir besindir. Günde bir adet yumurta tüketimi ile kötü kolesterolün yükselmesi önlenir, kalp sağlığı korunur, aminoasit ve protein ihtiyacı giderilir. Ramazan ayında kahvaltıda yumurta tüketemeyenlere uzmanlar sahurda tok tutması açısından yumurtalı omlet tavsiye ediyorlar. İşte gün boyu tok tutacak yumurtalı omlet tarifimiz.

Malzemeler

2 tane yumurta

Yarım çay bardağı süt

1 tutam maydanoz

1 kaşık tereyağı

Yarım bardak rendelenmiş kaşar

Pul biber (isteğe göre)

Omlet nasıl yapılır?

Sütü ve yumurtaları çırptıktan sonra ince ince doğradığınız maydanozu ve tuzu ilave ederek tekrar çırpın. Tavada erittiğiniz terayağı üzerine karışımı dökerek tavaya yayın. Kaşar rendesini üzerine döktükten sonra biraz daha pişirin ve omletiniz servise hazır.

Reyhan şerbeti

Reyhan şerbeti sahurda susuzluğu gidermesinin yanı sıra sağlık açısından da oldukça faydalı bir içecektir. Sahurda çay ve gazlı içecekler tüketmek yerine reyhan şerbeti hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

1 demet reyhan

10 tatlı kaşığı şeker

3 adet karanfil

1 adet çubuk tarçın

Dilediğiniz miktarda limon suyu

2 lt su

Reyhan şerbeti nasıl yapılır?

İlk olarak demet olan reyhanı bir tasın içerisine koyun ve içerisine birkaç damla sirke ekleyerek suyun içerisinde bekletin. D aha sonra reyhanların iyice temizlenmesini sağlayın. Reyhanları iyice yıkadıktan sonra bir tencerenin içerisine bir demet reyhanı ekleyerek, içerisine 1 litre su ilave edin.

Daha sonra tencerenin içerisine limon suyunu, çubuk tarçını ve karanfili ilave edin.

Malzemeleri ilave ettikten sonra tencerenizin kapağını cam bir kapakla kapatın. Reyhan şerbeti ilk olarak mavi, daha sonra mor, son olarak ise kırmızımsı bir renk alacaktır.

Karışımı 15 dk boyunca tencerede beklettikten sonra içerisindeki malzemeleri bir süzgeç yardımıyla süzerek servis edebilirsiniz.

Servis ederken içerisine buz eklemek tadının daha güzel ve serinletici olmasını sağlayacaktır.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber