Geri Dön

Ara öğünde ne yedirsem diye düşünenlere

Bebeklerin ara öğünleri de ana öğün kadar gereklidir. İşte ara öğünlerde ne yediricem diye düşünler için 6 ay ve sonrası bebekler için elmalı yulaflı püre.

Ara öğünde ne yedirsem diye düşünenlere

Malzemeler

Haberin Devamı

½ çay bardağı yulaf
½ elma
1 çay bardağı kaynamış sıcak su
½ çay bardağı anne sütü

Hazırlanışı
Yulaf küçük bir kâseye koyulur. Üzerine kaynar su ilave edilir. Yulaf yumuşadığında içine cam rendeden geçirilmiş elma püresi, ilave edilerek karıştırılır. Bu karışıma ılıdığunda ½ çay bardağı anne sütü de ilave edilebilir.

Yrd.Doç.Dr.Enver Mahir Gülcan’ın notu
Elma alerji riski düşük bir meyve olduğu için bebeklerin ek besinlere geçiş sürecinde ilk kullanılan gıdalardandır. Yulaf zararlı kolesterolü düşürerek kalp ve damar hastalığı riski azaltılmış çocuk nesline katkıda bulunurken yüksek lif içeri ile de kabızlığa ve erişkin yaşlarda özellikle erkeklerin ciddi sorunu olan barsak kanserine yakalanma riskini azaltır.

Yulaf tokluk hissi yarattığından obezite sorunu olan çocuklarda veya kilo kontrolü gereken kişilerde çok yemeyi önleyerek zayıflamaya yardımcı olur.

Haberin Devamı

Dikkat: Anne sütü ilave ettiğiniz mamayı pişirmeyin ve uzun süre saklamayınız. Tek öğünde kullanınız. Dolapta dahi olsa gıdayı bekletip ertesi gün kullanmayınız. Genel olarak prensip bebeklerin günlük gıda ile beslenmesidir.

www.kidsgourmet.com.tr

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber