Geri Dön

Elmalı tartın lezzet sırları!

Rengarenk meyvelerle hazırlanmış, gördüğümüzde tadını tahmin edebileceğimiz tartları evde yapmak düşündüğünüzden daha kolay!

Elmalı tartın lezzet sırları!

Ağızda dağılan ama kıtır bir hamur elde etmek için kullanacağınız tereyağının mutlaka ufak parçalar halinde kesilmiş ve soğuk olması gereklidir. Aksi halde kolayca erir ve hamura istediğiniz kıvamı vermez.

Hamuru hazırladığınızda ve dolapta belirli bir süre beklettiğinizde yağ parçaları içerisinde parçalar halinde görülüyorsa istediğiniz kıvamda demektir.

Haberin Devamı

Tart hamuru fazla yorulmamalıdır. Bu nedenle uzun süre yoğurmamak gerekir. Hamuru buzdolabında 2 saat kadar bekletmek daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Tartınızda asla fazla un kullanmayın. Aksi takdirde hamur piştikten sonra sertleşecektir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber