Geri Dön

Enginarın içinde şifa gizli!

Havaların ısınmasıyla daha da tercih edilen enginarın mucizelerini biliyor musunuz?

Enginarın içinde şifa gizli!

Zeytinyağlı yemekler hem daha sağlıklı hem de daha hafif olmalarıyla özellikle yaz aylarında sofraların vazgeçilmezlerindendir.

Haberin Devamı

Lezzetli olduğu kadar sağlık deposu da olan enginar sofralarımızda hem etli hem de zeytinyağlı olarak yer almaktadır.

Enginarın Faydaları

Karaciğeri koruyucu özelliği herkes tarafından bilinen enginar, karaciğer rahatsızlıklarının daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

Sindirimi kolaylaştıran enginar, hazmedilmesi kolay bir sebzedir. Kandaki şeker oranını da ayarlayan bu yeşil yapraklı sebzenin doyurucu olması da tüketilme sebepleri arasındadır.

100 gr. taze ve çiğ (pişirilmemiş) sebze olarak enginarın içerdiği önemli besin değerleri şunlardır: 80 kalori; 3 gr. protein; 7,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr. yağ; 1.5 gr. lif; 70 mgr. fosfor; 55 mgr. kalsiyum; 0,8 mgr. demir; 45 mgr. sodyum; 330 mgr. potasyum; 30 mgr. magnezyum; 0,5 mgr. çinko; 280 IU A vitamini: 0,15 mgr. B1 vitamini; 0,05 mgr. B2 vitamini; 0,7 mgr. B6 vitamini ve 10 mgr. C vitamini.

Haberin Devamı

Enginarın tazesinin ya da konserve edilmişinin bol bol tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Püf Nokta!

Enginarınızı, pişirirene kadar bekletme süresince kararmaması için limon suyu ilave edilmiş bir kap su içerisinde bekletebilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber