Geri Dön

Günün sahur menüsü: 6.gün

Günün sahur menüsünde; patates tostu, muffin kalıbında yumurta tarifi ve içecek olarak ise yeşil çay bulunuyor. Patates tostu ve yumurta sizi gün boyu tok tutarken, yeşil çay ise sindiriminizi kolaylaştıracak. İşte 6. gün sahur menüsü...

Günün sahur menüsü: 6.gün

Günün sahur menüsünün 6. gününde sizin için doyurucu, besleyici ve pratik tarifler paylaştık. Patates tostu ve muffin kalıbında yumurta tarifi, gün boyu zinde olmanızı sağlayacak. Ayrıca sizi tok tutacak. Yeşil çay ise sindirimi kolaylaştıracak, özellikle reflü gibi mide problemleri yaşayanlar için harika bir içeçecek olacaktır. Günün sahur menüsü için malzemeleri şimdiden not alın. İşte 6. gün sahur menüsü...

Patates tostu

Malzemeler:

-3 adet patates(rendelenmiş, suyu sıkılmış)
-1 adet yumurta
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 su bardağı kaşar peyniri(rendelenmiş)

Nasıl yapılır?

-Rendelediğiniz ve suyunu sıktığınız patatesleri geniş bir kaseye aktarın.
-Üzerine yumurta, tuz, karabiber, sıvı yağ ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve güzelce karıştırın.
-Tost makinenizi iyice ısıtın.
-Pişirme kağıdını da tost makinesine göre katlayın ve içine hazırladığınız harcı serin.
-İyice ısınmış tost makinesinde patates tostunuzu iyice kızarana kadar pişirin. Ara ara kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
-Sıcak servis edin.

Muffin kalıbında yumurta tarifi

Malzemeler:

-6 adet yumurta
-1 adet kırmızı kapya biber
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-50 gram beyaz peynir
-1 yemek kaşığı tereyağı(ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağı)
-6 adet cherry domates
-1 çay kaşığı kekik

Nasıl yapılır?

-Kapya biberin orta kısmındaki çekirdekleri çıkarın ve doğrayın.
-Cherry domatesleri de ortadan ikiye bölün ve beyaz peynirleri minik küpler haline getirin.
-Muffin kalıbının içini güzelce tereyağı ya da zeytinyağı yardımıyla yağlayın.
-Biber, domates ve peynirleri kapların içerisine eşit şekilde paylaştırın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
-Baharatları ve tuzu ekleyerek karıştırın.
-Her bir muffin kalıbın içerisine yumurtaları kırın.
-Üzerine hafif tuz, karabiber ilave edin ve 180 derecede ısıtılmış fırına verin.
-Damak zevkinize bağlı olarak yumurtaları 10-15 dakika arası pişirin.
-Çıkarıp birkaç dakika dinlendirdikten sonra bıçak yardımıyla varsa kenarda yapışan kısımlarından kurtararak çıkarın.

Taze yeşil çay tarifi

Malzemeler:

-Yaprak halinde yeşil çay
-Bir bardak içme suyu
-2 adet fesleğen yaprağı
-Bal ve limon

Nasıl yapılır?

-İlk olarak ne kadar yeşilçay hazırlamak istediğinizi belirleyin.
-1 bardak suya 1 çay kaşığı yeşil çay yeterli olacaktır.
-İstediğiniz miktarda yeşil çayı bir süzgecin içerisine koyun.
-Suyu kaynama noktasına gelinceye kadar kaynatın. Ancak tam olarak kaynamasına izin vermeyin.
-Su kaynama soktasına geldiğinde içerisinde fesleğen yaprağını dilediğiniz kadar bal ve limonu ekleyip tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber