Geri Dön

Ringa Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Bazı deniz canlıları hem lezzetleri hem de sağlığa olan faydaları ile dünya mutfaklarında popüler bir hal almışlardır. Böyle deniz canlılarının ekonomik değeri de çok tüketilmelerinden dolayı yüksek olmaktadır. Bu balık türlerinden biri de ringa balığı olarak ifade edilmektedir. Ringa balığı sürüler halinde yaşayan bir deniz canlısı olarak sofralarda yerini almaktadır. Peki, ringa balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, ringa balığı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan detaylar.

Ringa Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?


Ringa balığı toplu halde yaşadığı için avlanması kolay olan bir balık çeşidi olarak belirtilmektedir. Bu balıklar sardagiller ailesine ait olan bir tür olmaktadır.

Ringa Balığı Nedir?

Ringa balığı gövdesi gri renkte olan dünyada fazla miktarda bulunan bir balık çeşidi olarak ifade edilmektedir. Bu balıklar 12 cm ile 40 cm uzunluğunda olan ticari açıdan bir değere sahip olan balıklar arasında yer almaktadır. Ringa balıkları plankton ve benzeri küçük canlılarla beslenmekten hoşlanmaktadır. Parlak pullara sahip olan ringa balıklarının ortalama yaşam süreleri 20 yıl kadar olsa da birçok ringa balığı büyük balıklara av olmaktadır.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Ringa balıkları Atlas Okyanusun kuzey kesimlerinde ve kuzeyde bulunan denizlerde yaşayan bir balık çeşidi olmaktadır. Bu balıklar kemikli bir yapıya sahip olmakla beraber yumurtlama dönemlerinde yaklaşık olarak30 bine yakın yumurta bırakabilmektedirler. Bu özelliğine rağmen bu balıkların nesli tükenme tehlikesi altında bulunmaktadır. Ringa balıkları levrek balıklarına yem olan bir balık olmaktadır.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber