Geri Dön

Susamlı Somon tarifini denediniz mi?

Somonun bünyesinde proteinler ve besin maddelerini öğrendiğinizde yeme düzeninize şimdiye kadar eklemediğiniz için pişman olacaksınız.

Susamlı Somon tarifini denediniz mi?

Somon genelde yağlı bir balık olarak adlandırılır. Somonun yağlı olduğu doğrudur. Ancak içerisinde bulunan yağlar sağlığımız için yararlı cinstendir.

Somonun içerisinde Omega-3 yağ asitleri olarak bilinen çoklu doymamış yağ asitleri bulunur. Omega-3 kalbin korunması için çok önemlidir. Kanın pıhtılaşma tehlikesini de azaltmasıyla bilinir.

Araştırmalar somonun her türlü tarifinin faydalı olduğunu göstermektedir. Kötü kolesterol olarak bilinen LDL'nin düşürülmesinde somon büyük rol oynar. Kanseri önlemesiyle de bilinen somon, sedef hastalığı ve romatoid arterit için de önerilmektedir.

Omega-3 yağ asitleri kan şekerini dengeleyerek diyabet hastalarına fayda sağlar. Ayrıca tok tutması sayesinde diyet yapanların da bir numaralı besin maddeleri arasındadır.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber