Geri Dön

Süzme yoğurtlu tarifler

Süzme yoğurt kahvaltıdan akşam yemeklerine kadar her öğünde tüketilebilecek lezzette, kıvamlı bir yoğurt çeşididir.

Süzme yoğurtlu tarifler

Süzme yoğurt dokusu ve tadıyla herkesin gönlüne taht kurmayı başarmıştır. Daha yoğun bir kıvamda satın alınan ve içine hafif su eklenerek dokusu açılan süzme yoğurt yemeklerin yanında meze olarak kullanılabileceği gibi kahvaltılarda da tercih edilebilir.

Süzme yoğurt baharatlar ve zeytinyağıyla tatlandırılarak kullanıldığında muhteşem bir lezzete kavuşur. Hafif suyla açılmış süzme yoğurdun üzerine zeytinyağı gezdirin. Onun üzerine nane, kekik ve pulbiber ekin. Lezzetli mezeniz hazır. Bu mezeyi kahvaltılarda ekmeğinize sürerek de yiyebilirsiniz.

Süzme yoğurt ile dereotu ve semiz otunu karıştırarak da lezzetli mezeler elde edebilirsiniz. Bu mezeleri hazırlarken yine istediğiniz baharatları ve zeytinyağını kullanmanızı öneririz.

Haberin Devamı

Süzme yoğurttan yapılan cacığın tadı da bir başkadır. Daha yoğun kıvamlı olduğu için özellikle soğuk tüketildiğinde normal yoğurttan çok daha hoş bir lezzete sahip olur.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber