Geri Dön

Tuna Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Balıklar, oldukça ilginç özelliklere sahip bir hayvan türüdür. Çünkü balıklar karada nefes alamaz ve yaşayamazlar. Solungaçları sayesinde sadece su altında nefes alarak yaşayabilirler. Tuna balığı da balık türlerinden bir tanesidir. Ağır balık türlerinden biri olan tuna balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Tuna Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?


Tuna balığı, iri cüsse ve dolgun ete sahip olan bir balık türüdür. Tuna balığı genellikle ton balığı adı ile bilinir. Uskumrugiller familyasından olan tuna balığı, aynı zamanda orkinos cinsine aittir.

Tuna Balığı Nedir?

Tuna balığı, uskumrugillerden olan bir balık türüdür. Genellikle ton balığı olarak bilinir. Dünya genelinde tüketilen ve sevilen bir balıktır. Konserve olarak da sık rastladığımız bir balık cinsidir. Erişkin bir tuna balığı yaklaşık olarak 60 kilo olabilir. İri balık türleri arasında yer alır. Koyu renkli balıklardandır.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Tuna balığı yani ton balıkları ılık sulardan hoşlanır. Bu yüzden tropikal okyanuslarda, ılıman denizlerde ve Akdeniz'de yaşarlar. Bu balıkların en önemli özelliği etinin tüketilebilmesidir. Ayrıca eti, oldukça faydalı vitamin ve mineral açısından zengindir. Gelişimini tamamlamış olan bir tuna balığı 140 cm'e kadar uzayabilir. Ortalama 33 kg olan tuna balıkları 60 kiloya kadar da ulaşabilir. Göçmen balık türüdür. Sürü halinde gezen tuna balıkları, kendilerinden küçük olan balıkları yiyerek beslenirler. Olgunlaşmalarını 3 yılda tamamlarlar. Kuyruk ve yüzgeçleri beyaz renklidir.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber