Geri Dön

27 Ekim günün menüsü (Bugün ne pişirsem?)

27 Ekim günün menüsünü sizin için özenle hazırladık. "Bugün ne pişirsem?" diyenler birbirinden lezzetli tariflerimizle hemen mutfağa geçebilirler. İşte 27 Ekim günün menüsü ve pratik tarifler.

27 Ekim günün menüsü (Bugün ne pişirsem?)

Yemek yemeği sadece bir ihtiyaç değil aynı zamanda ciddi bir zevk işi olarak görenler elbetteki vardır aramızda. İte PembeNar'ın özenle hazırladığı 27 Ekim günün menüsü tam da bu nedenle yayında.

"Bugün ne pişirsem?" dediğiniz anda imdadınıza yetişen 27 Ekim günün menüsüne geçmeden önce, bugünkü tariflerimizde ilgili bilgi verelim.

Şahane sofralarda salata ve mezeler olmazsa o sofralar eksik kalır. O zaman sofralarımızın en vazgeçilmez lezzetleri tabiki salata ve mezelerdir diyebiliriz. 27 Ekim günün menüsünde de salata ve mezelere yer verdik. Haydi başlayalım..

27 Ekim günün menüsünde neler var?

Ceviz ve tahin soslu patlıcan salatası tarifi


Yeşil mercimek salatası tarifi


Guacamole sos tarifi


Nefis acuka tarifi


Gavurdağı salatası tarifi


Soğan mezesi (Soğan salatası)

Özellikle lahmacun ve pide garnitürü olarak kullandığımız soğan salatası (soğan mezesi) dadına doyum olmayan bir lezzettir. Üstelik soğan ve sumağın buluşmasıyla da çok faydalıdır.

O zaman hemen yapılışına geçelim

Soğan mezesi (Soğan salatası) için malzemeler

Soğan (kişi sayısına göre belirlenebilir)
Sumak
Limon
Tuz
Zeytinyağı

Soğan mezesi (Soğan salatası) nasıl yapılır?

Öncelikle kabuklarını soyduğunuz soğanları ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı tuzla iyice ovalayın. Daha sonra da yıkayın. Derin bir kabın içine aldığınız soğanlarınızın üzerine dilediğiniz miktarda sumak döküp karıştırın. Ardından bir limon suyunu üzerine sıkın ve zeytinyağını ekleyin. En son az miktarda tuz attığınız soğanlarınızı iyice karıştırın. Sumak her yerine dağıldığında salata tabağınıza koyabilirsiniz. Üzerini maydonozla
süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber