Geri Dön

29 Aralık günün menüsü (Yılbaşında ne pişirsem ?)

Yılbaşı yaklaşırken 29 Aralık günün menüsü ile yılbaşı sofranızı donatacak lezzetler sunuyoruz. 29 Aralık günün menüsü lezzetlerinde, büyük hazırlıklar yatığınız o yılbaşı gecesine yakışır yemek tariflerimiz olacak. Hem siz hem de misafirleriniz 29 Aralık günün menüsüne bayılacak…

29 Aralık günün menüsü (Yılbaşında ne pişirsem ?)

Yılbaşı sofrası misafirlerin tüm ailenin bir arada güzel yemekler yediği eğlendiği sofralardır. Bizde bu anları düşünerek sizin için harika yemekler bulduk. 29 Aralık günün menüsü başta da söylediğimiz gibi yılbaşı sofranızı şenlendirecek enfes tariflerle dolu. Çok da oyalanmadan menümüzü verelim.

29 Aralık günün menüsü

Çorba tarifleri

Çıtır hindi tarifi

Islak kurabiye tarifi

Patlıcan rulo tarifi

Çocukları da unutmadık

Çocuklarınızın yılbaşı sofrasında hem sağlıklı hem eğlenceli bir şeyler yemesini ister misiniz? O zaman Kestaneli muhallebi tam aradığınız tarif olabilir

Kestaneli muhallebi malzemeleri

*250 gram kestane

*550 ml süt

*550 ml su

*4 yemek kaşığı pekmez

*2 yemek kaşığı un

*Ceviz-fındık-badem

Kestaneli muhallebi yapılışı

Öncelikle kestaneleri iyice soyun. Bir tencerenin içinde süt ve suyu karıştırıp içine de kestaneleri atıp haşlayın. Kestaneleriniz yeterince haşlandıysa üzerine un ekleyin ve karıştırarak pişirin. Karışım koyu bir kıvam aldığı zaman ateşten alın ve içine pekmez koyun. Karıştırdıktan sonra blendırdan geçirin.

En son kâselere koyup soğumaya bırakın. Üzerine süsleme için badem, ceviz veya fındık koyabilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber