Geri Dön

Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı! Kızartma yağının içine 1 kaşık ekleyin

Patates kızartması büyük küçük herkesin sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Ancak patates çıtır çıtır olmayınca yemesi de tat vermiyor. Dışarıdaki kadar lezzetli olan patatesleri evde yapmak mümkün. Kızartma yağına bir kaşık ekleyince çıtır çıtır oluyor…

Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı! Kızartma yağının içine 1 kaşık ekleyin

Tencerede, tavada, fırında hazırlanabilen yanı sıra farklı yemeklerin içlerinde de aktif olarak rol alan patates, en çok kızartma şeklinde tüketilir. Özellikle fast food ürünlerin yanlarına garnitür olarak eklenen patates kızartması hem çocukların hem de yetişkinlerin damaklarını çatlatır. Ancak fast food zincirlerinde yapılan çıtır çıtır patatesleri evde hazırlamak sanıldığı kadar kolay değildir. Peki, evde çıtır çıtır patates hazırlamanın püf noktası nedir? İşte ustaların o pratik tarifine dair ayrıntılar…

Haberin Devamı

YAĞINA BİR KAŞIK ELMA SİRKESİ EKLEYİN

Elma sirkesinin beklenmedik faydaları arasında, patates kızartmalarını mükemmel bir lezzete ve dokuya kavuşturan etkisi bulunmaktadır. Bu basit ancak etkili yöntem, patates kızartmaların tadını ve doku zenginliğini artırmak için kullanılan mucizevi bir çözümdür. Elma sirkesinin kızartma yağına eklenmesiyle, patateslerin dışı çıtır, içi ise yumuşak bir yapıya sahip olur.

Elma sirkesi, kızartma işlemi sırasında patateslerin yüzeyindeki nişastanın daha hızlı mühürlenmesine yardımcı olur. Bu, patateslerin dışının çıtır olmasını sağlarken, iç kısmın da yumuşacık kalmasını sağlar. Elma sirkesinin asidik özelliği, patateslerin kızartma yağında tam olarak pişirilmesini sağlar ve lezzetli bir sonuç elde edilmesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI TARİFİ

İşte lezzetli patates kızartması tarifi için gerekli malzemeler ve adımlar:

Malzemeler:

6 adet orta boy patates

1/2 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı elma sirkesi

2 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Patatesleri soyun ve uzunlamasına doğrayarak parmak şeklinde dilimleyin.

Dilimlediğiniz patatesleri, üzerini geçecek kadar soğuk su eklediğiniz derin bir kasede en az 30 dakika bekletin. Bu, patateslerin nişastasının bir kısmının çıkmasını sağlar.

Patatesleri sudan çıkarıp kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Daha sonra üzerlerine tuz serpin ve patatesleri eşit şekilde bulayın.

Bir tencere veya tavada sıvı yağı yüksek ateşte kızdırın. Yağ ısınırken, sırrımız olan 1 yemek kaşığı elma sirkesini ekleyin.

Isınan yağın içine patatesleri ekleyin ve nar gibi kızarana kadar kızartın. Patateslerin her iki tarafını da eşit şekilde kızartmaya özen gösterin.

Kızaran patatesleri yağını süzdürmek için kağıt havlu serili bir servis tabağına alın. Fazla yağını emmesi için patatesleri bir süre bekletin.

Patates kızartması servise hazır! Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber