Geri Dön

Şipşak hazırlanan Kaşık Tatlısı! Çat kapı gelenlere az malzemeli pratik tarif

Çat kapı gelen davetsiz misafirlere ne yapacağım diye düşünmenize gerek yok. Sütünüz varsa 15 dakikada Kaşık Tatlısı yapabilirsiniz. Hem pratik olan bu tatlı hem de lezzetli. İşte şipşak hazırlanan Kaşık Tatlısı tarifi

Şipşak hazırlanan Kaşık Tatlısı! Çat kapı gelenlere az malzemeli pratik tarif

Süt, un ve şekerin muhteşem bir uyumuyla meydana gelen, insanları kendine hayran bırakan kaşık tatlısı, adeta bir lezzet şöleni sunuyor. Bu tatlı, mutfakta az malzemeyle kısa sürede hazırlanabilmesi ve hafif olması nedeniyle çok tercih ediliyor. Öyle ki, sağlıklı beslenmeye özen gösterenler bile haftalık ödüllerini kaşık tatlısıyla taçlandırıyorlar. İşte her bir kaşıkta insanı büyüleyen bu nefis kaşık tatlısının tarifi.

Haberin Devamı

KAŞIK TATLISI TARİFİ

Sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz kaşık tatlısı için gerekli malzemeler şu şekildedir:

Muhallebi için:

1 litre süt

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

125 gram margarin veya tereyağı

1 paket vanilya

Çikolatalı katman için:

2,5 su bardağı süt (500 ml)

3 yemek kaşığı şeker

2 tepeleme kaşık un

1,5 yemek kaşığı kakao

1 adet yumurta sarısı

60 gram bitter çikolata

Yapılışı:

Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)

Yapılışı:

Tarife geçmeden önce, muhallebiyi hazırlamak için tereyağını eritip üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.

Daha sonra yavaşça süt ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırın.

Süt kaynadıktan sonra şeker ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve vanilyayı ekleyerek mikserle çırpın.

Haberin Devamı

Hazırlanan muhallebiyi ıslatılmış bir borcama dökün ve soğumaya bırakın.

Çikolatalı katmanı hazırlamak için, bir tencereye sütü alıp üzerine un, şeker, kakao ve yumurta sarısını ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynamaya başlayıp koyulaşıncaya kadar pişirin.

Üzerine bitter çikolata ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Ocağı kapatıp soğuk su ekleyerek çırparak akışkan bir kıvam elde edin. Hazırlanan çikolatalı sosu soğuyan muhallebinin üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.

Tatlıyı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve ardından buzdolabına koyarak en az 3-4 saat, tercihen bir gece dinlendirin. Artık nefis kaşık tatlısını servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber