Geri Dön

Acılı Domates Ezmesi Tarifi

Kahvaltı sofranızın vazgeçilmezi olacak, yaz domatesleriyle hazırlanan pratik acılı domates ezmesi tarifini sizinle paylaşıyoruz. Kızarmış ekmeğin üzerine çok yakışacak olan bu tarifi mutlaka evde deneyin. İşte kahvaltılara yeni bir lezzet katan acılı domates ezmesi tarifi...

Acılı Domates Ezmesi Tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 adet büyük domates

1 adet büyük soğan

1 adet iri kırmızı biber

1 adet iri yeşil biber

1-2 diş sarımsak

Maydanoz

Soslamak için;

2 kaşık acı biber salçası

Zeytinyağı

Limon

Tuz

Acılı Domates Ezmesi Nasıl Yapılır?

Kahvaltı sofralarınıza yeni bir lezzet getirmeye ne dersiniz? Tam mevsimi olan domatesler ile pratik acılı domates ezmesi hazırlayabilirsiniz. Herkesin evinde olan malzemelerle bu eşsiz lezzeti tadabilirsiniz. İşte pratik acılı domates ezmesi tarifi... 

1. adım: Domatesin altından çaprazlamasına çizik atın ve kaynar suda bekletin.

2. adım: Soğanı, biberleri, sarımsak ve maydanozu robotta çekin.

3. adım: Süzgece koyup fazla suyunu süzün ve karıştırma kabına alın.

4. adım: Kabın içine acı biber salçası, dilediğiniz miktarda zeytinyağını, tuzu ve limonu ekleyip karıştırın.

Son adım: Acılı domates ezmesi tarifiniz hazır! 

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar