Hem atıştırmalık hem kahvaltılık: Çikolatalı tereyağı
Kahvaltılarda veya atıştırmalık olarak yiyebileceğiniz çikolatalı tereyağı tarifini evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Hem tuzlu hamur işleri hem de tatlıyla servis edebilirsiniz. Özellikle kızarmış ekmek ve kruvasan ile yediğinizde lezzetini daha çok hissedeceksiniz. Peki, çikolatalı tereyağı nasıl yapılır? İşte çikolatalı tereyağı tarifi...

Malzemeler
Yarım su bardağı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
1 su bardağı sütlü çikolata parçaları
1 yemek kaşığı kakao tozu
Tuz
Çikolatalı Tereyağı Nasıl Yapılır?
1. adım: Öncelikle sütlü çikolataları migrodalgada yakmadan eritin.
2. adım: Bir kasenin içine kakao tozunu eleyin ve bir miktar tuzu ekleyin.
3. adım: Oda sıcaklığında erimiş tereyağını ve ılıyan çikolatayı da ekleyip mikserle çırpın.
4. adım: Koyu bir kıvama geldiğinde çikolatalı tereyağınız hazır demektir.
Son adım: Kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.










Kakaolu irmik tatlılı turta
Supangleli çilekli çıtır milföy katları
Portakallı fırın sütlaç üstünde portakal kabuğu şekerlemesi
İrmik helvası el yapımı dondurma ile
Vücuttaki yağları yakan ve organları temizleyen çay tarifi
Mozaik pasta tarifi
Yufkasız pırasalı börek tarifi
Glutensiz kinoalı kapuska tarifi
Zencefilli balkabağı çorbası tarifi
Elmalı crumble tarifi
Yalancı tavuk göğsü tarifi
Lavantalı muhallebi tarifi
Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
En sevilen kış tatlısı: Kestaneli tart tarifi
Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifi
Hamileyken tatlı krizine iyi gelecek 2 pratik tarif
Salatalık turşusu tarifi
Hem lezzetli hem de ekonomik yılbaşı menüsü
Ev yapımı zencefilli şeftali reçeli tarifi
Sivas'ın yöresel lezzeti: Tonus köfte


