Geri Dön

Hem atıştırmalık hem kahvaltılık: Çikolatalı tereyağı

Kahvaltılarda veya atıştırmalık olarak yiyebileceğiniz çikolatalı tereyağı tarifini evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Hem tuzlu hamur işleri hem de tatlıyla servis edebilirsiniz. Özellikle kızarmış ekmek ve kruvasan ile yediğinizde lezzetini daha çok hissedeceksiniz. Peki, çikolatalı tereyağı nasıl yapılır? İşte çikolatalı tereyağı tarifi...

Hem atıştırmalık hem kahvaltılık: Çikolatalı tereyağı
  • Çiğ
  • 3 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım su bardağı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
1 su bardağı sütlü çikolata parçaları
1 yemek kaşığı kakao tozu
Tuz

Çikolatalı Tereyağı Nasıl Yapılır?

1. adım: Öncelikle sütlü çikolataları migrodalgada yakmadan eritin.

2. adım: Bir kasenin içine kakao tozunu eleyin ve bir miktar tuzu ekleyin.

3. adım: Oda sıcaklığında erimiş tereyağını ve ılıyan çikolatayı da ekleyip mikserle çırpın.

4. adım: Koyu bir kıvama geldiğinde çikolatalı tereyağınız hazır demektir.

Son adım: Kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber