Geri Dön

Çikolatalı Badem Ezmeli Fudge Tarifi

Fudge, çikolataya rakip olan ve Dünya mutfağının en çok merak edilen bir şekerleme türüdür. Birçok ülkenin pastane ve şekerleme satan dükkanlarında görebileceğiniz fudgeyi evinizde yaparak misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Gerçek fudge tarifinde şeker, tereyağı ve sütün bir araya gelmesiyle yumuşak bir kremsi kıvam elde ediliyor. İçerisine meyve, kuru yemiş, farklı türde şekerler ekleniyor. Bununla beraber yer fıstığı ezmelisinden badem ezmelisine kadar pek çok çeşitlerde fudge yapılıyor. Biz de sizin için fudgeyi daha sağlıklı bir tatlıya dönüştürdük.

Çikolatalı Badem Ezmeli Fudge Tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

85 gram eritilmiş bitter çikolata
Yarım su bardağı badem ezmesi
Yarım su bardağı suda bekletilmiş çekirdeksiz hurma

Kıvam alması için:

Dilediğiniz kadar badem sütü, badem yağı veya sadece su

Üzeri için:

Badem ezmesi


 

 

Çikolatalı Badem Ezmeli Fudge Nasıl Yapılır?

PEMBENAR ÖZEL 

Hem sağlıklı, hem laktozsuz hem de şekersiz bir fudge hazırlamaya ne dersiniz? Sadece üç malzemede oluşan ve Türk lokumunu andıran bu eşsiz yumuşak kremsi kıvamı evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte bitter çikolatalı badem ezmeli fudge tarifi... 

1. adım: Bu tarifi yapmadan 1 gece önce hurmaları ılık suda bekletin. Böylece daha yumuşak ve kolay karışabilen hurma elde edeceksiniz.

2. adım: Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve ılıması için bekleyin.

3. adım: Yüksek hızlı bir karıştırıcıya badem ezmesini, hurmaları ve erittiğiniz bitter çikolatayı koyun ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.

4. adım: Daha iyi karışması için içerisine dilediğiniz miktarda badem sütü, badem yağı ya da su ekleyin. 

5. adım: Karışımı dondurucuda saklayabileceğiniz bir kabın içine yayın.

6. adım: 30 dakika dondurucuda bekletin.

Son adım: Daha sonra karelere bölün ve üzerine dilerseniz ekstradan badem ezmesi sürün.

Not: 1 ay boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz. 

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber