Geri Dön

Erişte Nasıl Pişirilir? En Güzel Erişte Pişirme Yöntemleri Ve Püf Noktaları

Görüşünü ve yapılışı itibariyle makarnayı anımsatan erişte, tok tutucu bir özelliğe sahiptir. Öğle veya akşam yemeklerinde tercih edilebilmekte olup lezzeti ile kendisini sevdirmektedir. Kendi el emeklerinin olduğu erişte yemek isteyenler, hamur açarak kendi eriştelerini kesebilmektedir. Erişteyi pişirmek için birbirinden farklı yöntemler kullanılmaktadır. İşte erişte pişirme yöntemleri ve püf noktaları hakkında tüm detaylar.

Erişte Nasıl Pişirilir? En Güzel Erişte Pişirme Yöntemleri Ve Püf Noktaları

Erişteyi kimileri makarna gibi sadece haşlarken, kimileri de kavurmayı tercih etmektedir. Tam anlamıyla ev yapımı olan eriştelerden, daha lezzetli bir tat almak mümkündür. Yapımı son derece zahmetsiz olduğundan, evinde herkes yapabilmektedir.

Haberin Devamı

Zor zamanların kurtarıcısı olup kısa sürede hazırlanmaktadır. Makarna gibi tüketilmesinin yanı sıra çorba ve bakliyat yemeklerinin içine de konulabilmektedir. Sağlıklı ve lezzetli bir şekilde erişte tüketmek isteyenlerin, evde eriştelerini kendilerinin açmaları önerilmektedir.

Erişte Nasıl Pişirilir?

Klasik erişte pişirme yöntemlerinin yanı sıra kızartma gibi farklı pişirme yöntemleri de denenebilmektedir. Erişteler sadece makarna gibi kullanılmak zorunda olmayıp çorba ile bambaşka bir lezzet verilebilmektedir.

Doyurucu ve farklı erişte tarifleri için fırın kullanılabilmektedir. Çeşitli sihirli dokunuşlar ile erişteyle muhteşem bir ziyafet vermek mümkündür. Erişte çabuk piştiğinden, hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın tencerenin yanından ayrılmamak gerekmektedir.

Haberin Devamı

Lezzetli erişte için haşlarken balık veya et suyu tercih edilebilmektedir. Eriştenin besin kaybını önlemek için haşlama yöntemi ile pişirmek doğru bir tercihtir. Eriştenin pişme süresi kalınlığına ve inceliğine göre değişiklik göstermektedir. Haşlanan eriştenin birbirine yapışmaması için sudan geçirilmelidir. Erişteyi iyi bir şekilde değerlendirmek için yoğurt gibi yan malzemeler tercih edilebilmektedir.

En Güzel Erişte Pişirme Yöntemleri ve Püf Noktaları

Pratik lezzetler arasında olan erişte, her kesim insan tarafından sıklıkla tüketilmektedir. Sade bir şekilde
yenilebildiği gibi soslar ile erişteyi zenginleştirmek mümkündür. Erişte pişirirken haşlama yöntemini kullanacak olanlar, su kaynarken içine tuz katmalıdır. Kavurma yöntemi ile erişte pişirecek olanlar, tereyağı kullanmalıdır.

Lezzetli bir erişte pişirmenin püf noktası, erişte tenceresine bol su koymaktır. Suyun kalitesi de önemli olduğundan, içme suyu kullanılması önerilmektedir. Erişte haşlama yöntemi ile pişecekse, tencere büyük olmalı ve böylece eriştelerin birbirine yapışması engellenmektedir. Su iyice kaynamadan erişteler koyulmamalı, eriştenin renk değiştirdiği görüldükten sonra ocağın altı kapatılmalıdır.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber