Geri Dön

Etli Ali Nazik Tarifi

Etli Ali nazik tarifi Gaziantep mutfağından diğer tüm mutfaklara yayılan enfes bir kebab çeşididir. Patlıcan ve etin muhteşem uyumu olan etli Ali nazik hem sofralarınızı renklendirecek hem de damak tadınızı şenlendirecek. Tadı damağınızda iz bırakacak Ali nazik tarifini merak ediyorsanız sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz etli Ali nazik tarifine göz atabilirsiniz. İşte bayıla bayıla yiyebileceğiniz etli Ali nazik tarifi:

Etli Ali Nazik Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Beğendisi için;

600 gram patlıcan (3-4 adet)

1 bardak süzme yoğurt

2 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Kıyması için;

250 gram orta yağlı kıyma

1 baş soğan

1 büyük domates

1 yeşil biber

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım yemek kaşığı biber salçası(silme)

Etli Ali Nazik Nasıl Yapılır?

Etli Ali nazik tarifi Gaziantep mutfağının en sevilen etli kebap tarifleri arasında yer almaktadır. Herkesin severek yediği Ali nazik kebabı tarifi ile hem misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlayacak hem de kendi damak tadınızı şenlendireceksiniz. Kebapçılarda yediğiniz etli Ali nazik tarifinin aynısını evde kendinizde hazırlayabileceksiniz. Birazdan vereceğimiz Ali nazik tarifinden sonra bir daha dışarıda etli Ali nazik yemek istemeyeceksiniz. Peki, etli Ali nazik nasıl yapılır? İşte etli Ali nazik tarifi... 

1. adım: Kıymayı ve yağı kavuracağınız tavaya alın.Yemeklik şekilde doğranmış soğanla kavurun.

2. adım: Doğranmış yeşil biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin.

3. adım: Domatesler suyunu saldığında biber salçasını ekleyin.

4. adım: Tuz ve karabiberini ayarlayıp ilave edin. Patlıcanları közleyin.

5. adım: Közlendikten sonra kabuklarını koyup küp şeklinde doğrayın.

6. adım: Diğer tarafta ise ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın, patlıcanları ılıtın ve yoğurtla iyice karıştırın.

Son adım: Servis için beğendiyi tabağa alıp üzerine kıymayı ekleyin. Diledğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar