Geri Dön

Patlıcan Musakka Tarifi

Patlıcan musakka, sebzelerin bol ve taze olduğu bu dönemde en çok aranan tarifler arasında yer alıyor. Özellikle tencerede patlıcan musakka yerine, fırında patlıcan musakka tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Pratik patlıcan musakka tarifini arayanlardan biri de sizseniz işte ayrıntılı anlatımı. Peki, fırında patlıcan musakka nasıl yapılır? İşte fırında patlıcan musakka tarifi...

Patlıcan Musakka Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 patlıcan
250-300 gr kıyma
1 domates
1 kuru soğan
Sarımsak
1 demet maydanoz
Zeytinyağı
Baharat
Tuz

Üzeri için:

3 yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Çeri domates 
Su

Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

Yılın en taze sebzelerinin olduğu bu dönemde sebze yemekleri tabii ki rağbet görüyor. Patlıcan da bunlardan sadece biri. Patlıcandan en çok yapılan yemek de patlıcan musakka olarak biliniyor. Bu yüzden patlıcan musakka tarifi en çok aranan yemek tarifleri arasında. Tencerede patlıcan musakka ve patatesli patlıcan musakka yerine birçok kişi fırında patlıcan musakka nasıl yapılır merak ediyor. Peki, fırında patlıcan musakka nasıl yapılır? İşte fırında patlıcan musakka tarifi...

1. adım: Alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcanları yuvarlak şekilde dilimleyin. Derin bir kabın içinde tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.

2. adım: Daha sonra yanmaz tavanın içinde çok az yağ ile kızartın. Fazla yağını çekmesi için bir havlu kağıdın üzerine alın.

3. adım: Başka bir tencerede ise kıymayı kavurun. Üzerine, soğanı, küçük küçük doğranmış domatesleri, sarımsağı ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin.

4. adım: Son olarak maydanozları da ekleyip ocaktan alın.

5. adım: Bir borcama kızarmış patlıcan dilimlerini dizin. Kıymayı üzerine boşaltın ve yayın.

6. adım: Ayrı bir kabın içinde salça, tuz ve sıcak suyu karıştırın.

7. adım: Daha sonra patlıcan ve kıymaların üzerine güzelce gezdirin.

8. adım: Üzerini seri domates ve biberlerle süsleyin.

9. adım: 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis edin.

Not: Üzerine dilerseniz beşamel sos hazırlayabilir ve kaşarla süsleyebilirsiniz.

 Patlıcan musakka yaparken dikkat etmeniz gerekenler

-Patlıcanlarınızı soyduktan sonra tuzlu suda bekleterek patlıcanların acısını alın.

-Patlıcan çok yağ eken bir sebze olduğu için kızartırken yanmaz tava ve çok az yağ kullanın.

-Kızarttığınız patlıcanları kağıt havlunun üzerine koyun.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar