Geri Dön

Hakiki Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır? Kaliteli Zeytinyağı Nereden Anlaşılır?

Besinler seçilirken doğal olmaları oldukça önemlidir. Birçok besinin sahtesi olduğu için hakiki olanını bulmak da oldukça önemlidir. Hakiki zeytinyağı nasıl anlaşılır? Kaliteli zeytinyağı nereden anlaşılır? Siz de zeytinyağı alırken hakiki olup olmadığını nasıl anlayacağınızı öğrenmek isteyebilirsiniz. Satın alacağınız zeytinyağının kaliteli olup olmadığını ile ilgili tüm detayları derledik.

Hakiki Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır? Kaliteli Zeytinyağı Nereden Anlaşılır?

Hakiki zeytinyağı almak tüm herkesin isteyeceği bir durumdur. Zeytinyağı oldukça sağlıklı ve faydalı bir yağ olarak bilinmektedir. Ancak kalitesiz olan ve hakiki olmayan zeytinyağı sağlık için tam tersi bir etkiye sebep olabilir. Faydası dokunmasını beklerken zararı dokunacak olan bir besin haline gelebilir.

Hakiki Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Zeytinyağı, zeytin ağacının meyvesinden elde edilen son derece faydalı bir bitkisel yağdır. Kullanımı sağlık açısından oldukça yararlı olan zeytinyağını alırken hakiki olmasına özen göstermek gerekir. Öncelikli olarak hakiki zeytinyağı oldukça pahalı bir yağ olduğu için piyasanın çok altında fiyatlar ile satılan yağların kaliteli ve hakiki olmadığını bilmenizde yarar vardır. Satın aldığınız zeytinyağını veya elinizde bulunan zeytinyağının da hakiki olup olmadığını kolay yöntemler ile test edebilirsiniz.

Hakiki zeytinyağının 0 ile - 6 derece arasında donduğunu ve kristalleşme meydana geldiğini gözlemleyebilirsiniz. Kısacası bir miktar zeytinyağını 45 dakika kadar dondurucu da beklettikten sonra eğer zeytinyağının her yeri eşit bir şekilde donarsa hakiki zeytinyağı olduğu söylenebilir. Ancak sahte zeytinyağını dondurucuya attığınız da bir kısmının donarken bir kısmının da sıvı olarak kaldığını gözlemleyebilirsiniz.

Kaliteli Zeytinyağı Nereden Anlaşılır?

Kaliteli zeytinyağı, aslında tadından bile anlaşılabilir. Ancak kaliteli bir zeytinyağı almak isterseniz renginden ziyade kokusuna ve boğazda bıraktığı tada dikkat etmeniz önerilmektedir. Aynı zamanda suyun üzerine bir miktar zeytinyağı dökerek de test edebilirsiniz. Eğer zeytinyağı suyun üzerinde kalırsa hakiki zeytinyağı olduğu söylenebilir. Ancak suya karıştığı takdir de sahte bir yağ olduğu söylenebilir.

Zeytinyağı almadan önce kokusuna da dikkat etmelisiniz. Yoğun bir şekilde meyve kokusu yani zeytin kokusunu alıyorsanız eğer gerçek bir zeytinyağı olduğunu söyleyebiliriz.

Zeytinyağı alırken eğer tadım yaparak alıyorsanız hakiki zeytinyağının genzinizi yakması gerektiğini de bilmeniz gerekmektedir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber