Geri Dön

Hardallı balık şiş tarifi

En değerli besinlerin başında gelen balık, mutfaklarımızdan eksik olmuyor. Mutfakların lezzet sırrı Fransız Maille hardalları ise balığı daha da lezzetli hale getiriyor.

Hardallı balık şiş tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg Mezgit
200 gr çeri domates
200 gr yoğurt
2-3 yemek kaşığı Maille Orijinal Dijon Hardal
5 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
1 yemek kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Karışık yeşillik
Dereotu ve kekik
Şeker, tuz ve karabiber

Hardallı Balık Şiş Nasıl Yapılır?

Maille Orijinal Dijon Hardalı, yoğurt ve bir yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi ile karıştırın.

Dereotu, kekik, tuz, biber, şeker ve limon suyu ile çeşnilendirdiğiniz Mezgit balığını büyük küpler halinde kesin ve hazırladığınız karışım ile buzdolabında iki saat marine edin.

Yeşillikleri yıkayın.

Dört yemek kaşığı beyaz şarap sirkesini, tuz, biber ve dört yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra yeşilliklerin üzerine dökün.

Balıkları şişlere geçirin ve kızgın yağda yaklaşık üç dakika boyunca iyice kızartın.

Balık şişleri, limon dilimleri, çeri domates ve artan Maille Dijon hardal marinesi ile servis edebilirsiniz.

Servis tabağınızı dereotu ile süslemeyi unutmayın.

Afiyet olsun...

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber