Geri Dön

İçi beyaz çikolatalı dışı bol kakaolu: Van Stapele kurabiyesi

Amsterdam'ın ünlü kurabiyelerinden olan Van Stapele, içi beyaz çikolatalı ve dışı bol kakaolu olan bir kurabiyedir. Tadı mükemmel olan ve birçok kişinin severek tükettiği bu meşhur kurabiyeyi evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte Van Stapele kurabiyesi tarifi...

İçi beyaz çikolatalı dışı bol kakaolu: Van Stapele kurabiyesi

İçinden beyaz çikolata akan, dışı yumuşacık ve kakaolu bir kurabiye hayal edin... Bu lezzet Amsterdam'ın ünlü kurabiyesi olan Van Stapele olarak adlandırılıyor. Birçok kişi bu kurabiye için Amsterdam'a gidiyor desek yalan olmaz! Peki, Van Stapele kurabiyesini evde yapmaya ne dersiniz? Çok basit malzemelerle gerçek lezzeti yakalayabilirsiniz. İşte Van Stapele kurabiyesi için malzemeler... 

Haberin Devamı

Malzemeler:

-100 gram esmer şeker
-100 gram toz şeker
-120 gram (yumuşacık, oda sıcaklığında) tereyağı
-175 gram un
-20 gram kakao
-1/2 çay kaşığı karbonat
-1/2 çay kaşığı tuz
-1 yumurta (oda sıcaklığında)
-150 gram bitter veya sütlü damla çikolata
-150 gram beyaz kuver çikolata

İçi beyaz çikolatalı dışı bol kakaolu: Van Stapele kurabiyesi

Hazırlanışı:

-Fırını 175 dereceye ayarlayın.Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
-Esmer şeker, beyaz toz şeker ve oda sıcaklığında tereyağını kremalaşana kadar 3-4 dakika çırpın.
-Oda sıcaklığIndaki yumurtayı da içine ekleyip 1 dakika kadar daha yumurtayı yedirecek şekilde çırpın.
-Un, kakao, karbonat ve tuzu da bir kapta karıştırıp, tereyağlı karışımınızın içine eleyin.
-Tahta kaşık yardımıyla hamuru birleştirin. En son damla çikolatayı da ekleyin ve hamuru 10 dakika kadar buzdolabına kaldırın.
-Daha sonra beyaz kuver çikolatanızı her biri 8-9 gram olacak şekilde bölün.
-Dolaptan çıkardığınız hamurdan avucunuz büyüklüğünde bir top yapın önce 4 sonra da 8 parçaya bölün.
-Her bir parçadan da 2 kurabiye çıkacaktır ve toplamda 16 adet kurabiye elde etmiş olacaksınız.
-Her bir kurabiye hamurunu avucunuzun içinde açın içine bölerek hazırladığInız beyaz çikolatayı yerleştirin ve yuvarlayarak kapatın.
-Yuvarladığınız kurabiye toplarını yağlı kağıdın üstüne fırın tepsisine yerleştirin.
-Fırın tepsisini öylece buzdolabına yerleştirip 10 dakika bekletin.
-Daha sonra ısınmış olan fırınınıza tepsiyi yerleştirin ve 9 dakikada pişirip çıkartın.

Haberin Devamı

İçi beyaz çikolatalı dışı bol kakaolu: Van Stapele kurabiyesi

Önemli bilgi:

Eğer hamuru toplamda 15-16 adet kurabiye olacak şekilde porsiyonlamazsanız, pişirme süreniz de doğrusal olarak 9 dakika olmayacaktır. Örneğin; bütün hamurdan toplamda 12 kurabiye de yapabilirsiniz. Eğer bu şekilde bir karar alacaksanız daha iri kurabiyeleriniz olacağı için daha uzun pişme süresi gerekecektir.  Bu sebeple 9 yerine 10-11 dakika fırında tutmalısınız. Fırından çıktığında mutlaka soğuması için 10 dakika bekleyin ve dokunmayın.

Afiyet olsun.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber