Geri Dön

Ispanaklı tart tarifi

Ispanak tartı evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayarak misafirlerinize sunabilirsiniz.

Ispanaklı tart tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

125 gram tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
Un
Tuz
Kabartma tozu
250 gram ıspanak

Ispanaklı Tart Nasıl Yapılır?

Ispanaklı tartımızı hazırlarken öncelikle ıspanak ve un hariç diğer tüm malzemeleri birbirine harmanlıyoruz.

Bu malzemeleri biraz karıştırdıktan sonra üzerine azar azar un ekleyip hamur haline getirmeye başlıyoruz.

Hamurumuzun poğaça hamuru kıvamına gelmesi gerekiyor.

Daha sonra kıvamına gelmiş hamurumuzu bir borcama yerleştiriyoruz.

Hamurumuzun üzerine yıkayıp saplarını ayırıp doğradığımız ıspanakları suyu sıkılmış bir şekilde dağıtıyoruz.

Ispanakların üzerine de biraz tuz ilave ettikten sonra kendi hazırlamış olduğumuz beşamel sosu hamur üzerinde gezdiriyoruz.

Artık tartımız fırına verilmeye hazır. Önceden 180 derece de ısıttığımız fırınımıza borcamı verdikten sonra tartı 40 dakika kadar pişiriyoruz.

Tartımızı fırından almadan önce üzerinin mutlaka kızarmış olması gerekiyor. Bu aşamadan sonra tartı fırından alıp, kare dilimler halinde kesiyoruz.

Kare dilimleri bir servis tabağına aldıktan sonra tartımız artık hazır. Görüldüğü gibi ıspanaklı tartın hazırlanışı oldukça hızlı ve pratik.

İstersek tart içerisine ıspanak yerine farklı sebzeler kullanabilmemiz de mümkün. Ancak ıspanaklı tart beşamel sos nedeniyle böreğinden çok daha farklı ve lezzetli oluyor.

Afiyet olsun!

Tarif: Superanne.org

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber