Geri Dön

Kabak yemeği tarifi

Çok kısa sürede uygulayabileceğiniz bu pratik tarifle kabak, artık hem çok lezzetli hem de çok kolay

Kabak yemeği tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 5 adet kabak

- 2 adet kuru soğan

- 2 adet domates

- 1 demet dereotu

- 1 yemek kaşığı salça

- Yarım yemek kaşığı tuz

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

- Soğanları ince ince doğrayın ve bir tencereye koyun.

- Kabakları ise kuşbaşı olacak şekilde doğrayın ve soğana ekleyin.

- Bir tarafta doğradığınız domatesleri de karışıma ekleyin.

- Son olarak 1 kaşık salça, tuz ve zeytinyağını koyun. Karıştırmadan kısık ateşte 20 dakika pişirin.

- Piştikten sonra karıştırmak yerine, tencereyi hafifçe sallayın böylece karışmış olacak.

- Ocağı kapattıktan sonra 10 dakika kadar kapalı kapakla dinlendirin.

- Eğer isterseniz dereotuyla birlikte servis yapabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber