Geri Dön

Kastamonu pilavı tarifi

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün gelinler Kastamonu Pilavı konusunda hünerlerini sergilemeye devam ediyor. Gün sonunda en güzel Kastamonu Pilavı'nı yapan gelinin çeyrek altını alacağı Gelinim Mutfakta yarışmasında en güzel yemeği hangi gelin yapacak. Peki Kastamonu Pilavı nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Kastamonu pilavı tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım çay bardağı kabuksuz badem
1 çay bardağı kuru sultani üzüm
3 soğan
5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı siyez bulguru
200 g haşlanmış nohut
400 g haşlanmış kuru fasulye
Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım demet maydanoz
2- 3 yaprak lahana turşusu
4-5 kornişon turşu

Kastamonu Pilavı Nasıl Yapılır?

Kabuksuz badem ve kuru üzümü geniş bir kaseye alın.

Üzerine su ilave edip 40 dakika kadar bekletin.

Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.

Siyez bulguru, haşlanmış nohut, haşlanmış kuru fasulye, ceviz içi, yumuşayan badem ve üzümleri ilave edip 3-4 dakika kavurun.

Pilavın üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.

Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın.

Kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin.

Küp doğradığınız turşular ve ince kıydığınız maydanozu dinlenen pilava ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber