Resepsiyon menüsünde modern-yöresel buluşması
Resepsiyon menüsünde modern-yöresel buluşması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yeni yasama yılı resepsiyonuna, Meclis tarihinde ilk kez hazırlanan “modern ile yöreselin” buluştuğu yemek menüsü damga vurdu.
3.10.2023 Gündem
Kastamonu'nun Neyi Meşhur? En Meşhur Kastamonu Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Kastamonu'da Ne Yenir)
Kastamonu'nun Neyi Meşhur? En Meşhur Kastamonu Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Kastamonu'da Ne Yenir) Yöresel lezzetleri ile kendine hayran bırakan Kastamonu, aynı zamanda etkileyici bir tarihe sahiptir. Bu yüzden Turistik ziyaret ile mimari eserleri gezerken, doğal güzelliklere şahitlik edebilir ve eşsiz yöresel lezzetleri deneyebilirsiniz. Peki, Kastamonu'nun neyi meşhur? En meşhur Kastamonu yemekleri ve yöresel lezzetleri nelerdir? (Kastamonu'da ne yenir) İşte bu konuda bilmeniz gerekenler.
23.07.2020 Tatil
Kilimanjaro’da mevsim lezzetleri
Kilimanjaro’da mevsim lezzetleri Sade ve akılda kalan yiyecekleri ile bomontiada’ya farklı bir yaklaşım getiren Kilimanjaro, yerel tatlara yer veren menüsünü mevsim malzemeleriyle yeniledi.
20.06.2018 Tatil
Lokanta Nevnihal'dan Ramazan özelmenüsü
Lokanta Nevnihal'dan Ramazan özelmenüsü Lokanta Nevnihal, Ramazan ayı boyunca hem göze hem de mideye hitap eden menüsü ile akıllarda kalmaya hazır.
10.05.2018 Tatil
On bin yıllık mucize: SİYEZ
On bin yıllık mucize: SİYEZ On bin yıldır genetik yapısı değiştirilmemiş bir buğday türü olan ‘siyez’i, en iyi yetiştiği yer olan Kastamonu’da denedim. Siyez unundan yapılan simitlerin tadına baktım. Olağanüstü lezzetliydi. Ekşi pilav ise, siyezin en bilinen yemeklerinden biri.
28.04.2018 Gündem
Nevruz coşkusu
Nevruz coşkusu Baharın gelişi, doğanın uyanışı, barış ve kardeşliğin sembolü kabul edilen Nevruz Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda renkli görüntüler yaşandı. Geniş katılımın olduğu Diyarbakır’daki kutlamada da sağduyu hakimdi...
21.03.2018 Gündem
Nevruz coşkusu
Nevruz coşkusu Baharın gelişi, doğanın uyanışı, barış ve kardeşliğin sembolü kabul edilen Nevruz Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda renkli görüntüler yaşandı. Geniş katılımın olduğu Diyarbakır’daki kutlamada da sağduyu hakimdi...
21.03.2018 Gündem
Nevruz coşkusu
Nevruz coşkusu Baharın gelişi, doğanın uyanışı, barış ve kardeşliğin sembolü kabul edilen Nevruz Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda renkli görüntüler yaşandı. Geniş katılımın olduğu Diyarbakır’daki kutlamada da sağduyu hakimdi...
21.03.2018 Gündem
Canan Karatay'dan ilginç kurtlu elma tavsiyesi!
Canan Karatay'dan ilginç kurtlu elma tavsiyesi! İç Hastalıkları ve  Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay yine dikkat çeken açıklamalar yaptı. "Modern hayat, modern yataklar çıktıktan  sonra hanımların, beylerin ağrıları arttı. Modern yataklar ağrı sebebi" diyen Canan Karatay bir diğer açıklamasında da "Kurtlu  elmalardan yapılan sirkeler tüketmeliyiz. Kurtlar bizden daha akıllı, ilaçlı  hiçbir şey yemez" şeklinde konuştu.
8.10.2017 Gündem
MAKARNA TARiFLERi  - ANADOLU’DAN LEZZETLER
MAKARNA TARiFLERi - ANADOLU’DAN LEZZETLER Geleneksel mutfağımızda yüzyıllardır evlerde makarna hazırlanır. Yufka, erişte, kesme, şehriye, tutmaç ve diğerleri, Anadolu’da mutfakların vazgeçilmezleri arasında... Ebru Omurcalı bugün, Bolu, Kastamonu ve Tekirdağ’dan üç tarif veriyor
5.12.2013 Cadde
Bulgurun 110 hali
Bulgurun 110 hali Yemek yazarı ve programcısı Refika Birgül’ün yarattığı “Refika’nın Mutfağı’nda Pişen Kitaplar” serisinin ilk kitabı “Bulgurun Halleri” çıktı. Nursen Doğan’ın yazdığı kitap başlangıçlardan tatlılara ana malzemesi bulgur olan 110 tarif sunuyor
21.09.2013 Pazar
Türkiye'nin lezzet haritası
Türkiye'nin lezzet haritası 2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan mutfağıyla zengin lezzetlere sahip bir ülkeyiz...
6.07.2021 Bilgi
Yöresel ürünlerde tescil patlaması
Yöresel ürünlerde tescil patlaması Yörelere ait özel ürünleri gösteren tescilli “coğrafi işaret” sayısı son beş yılda yüzde 92 artarak 150’ye ulaştı
1.09.2011 Gündem
Sarımsaklı dondurma
Sarımsaklı dondurma DÜNYANIN en kalitelisinin üretildiği belirtilen Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde sarımsaklı dondurması yapıldı...
26.08.2010 Gündem
Bazı yargı kararları siyasi içerik kokuyor
Bazı yargı kararları siyasi içerik kokuyor Başbakan, Cumhurbaşkanı’nın ‘Kayıp Trilyon’ davasından yargılanması konusundaki karara, ‘Anlamakta zorlanıyorum. Bu tür kararlar yabancı sermayeyi ürkütüyor. Anayasa açık. Mahkemenin kararı Anayasa’yı bağlamaz’ diye tepki gösterdi
20.05.2009 Siyaset
İşte Türkiye'nin LEZZET HARİTASI
İşte Türkiye'nin LEZZET HARİTASI 2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan zengin bir mutfağa sahip olan Türkiye'nin lezzet haritası yapıldı. İşte il il ilginç 'özel' lezzetler...
5.01.2008 Yaşam
İstanbul'da aç gezip Anadolu'da çok yiyor
İstanbul'da aç gezip Anadolu'da çok yiyor Gezgin Mehmet Yaşin "Lezzet Durakları" kitabında Türkiye'nin farklı yörelerine ait yerel tatları 84 adreste topladı: "Bu lezzet gezileri bana kilo olarak geri dönüyor. İstanbul'da olduğum günlerde yemek yemiyorum"
14.07.2007 Pazar
Hastabakıcılık sanattır
Hastabakıcılık sanattır "Alman uçakları üzerimizde dolaşıyordu. Alarm vardı, karartma vardı, buramızda el feneri asılıydı, öyle iner çıkardık katları. Şırıngaları kaynatmak için öyle havagazı, şu bu falan yok. Aşağıya kalorifer dairesine iner, kürekle ateşi çekip üstünde şırıngaları kaynatırdık. Şimdiki gibi hazır şırınga rüya, hatta rüya bile değildi."
22.05.2004 Pazar

Benzer Haber Etiketleri