Resepsiyon menüsünde modern-yöresel buluşmasıTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yeni yasama yılı resepsiyonuna, Meclis tarihinde ilk kez hazırlanan “modern ile yöreselin” buluştuğu yemek menüsü damga vurdu.
Kastamonu'nun Neyi Meşhur? En Meşhur Kastamonu Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Kastamonu'da Ne Yenir)Yöresel lezzetleri ile kendine hayran bırakan Kastamonu, aynı zamanda etkileyici bir tarihe sahiptir. Bu yüzden Turistik ziyaret ile mimari eserleri gezerken, doğal güzelliklere şahitlik edebilir ve eşsiz yöresel lezzetleri deneyebilirsiniz. Peki, Kastamonu'nun neyi meşhur? En meşhur Kastamonu yemekleri ve yöresel lezzetleri nelerdir? (Kastamonu'da ne yenir) İşte bu konuda bilmeniz gerekenler.
Kilimanjaro’da mevsim lezzetleriSade ve akılda kalan yiyecekleri ile bomontiada’ya farklı bir yaklaşım getiren Kilimanjaro, yerel tatlara yer veren menüsünü mevsim malzemeleriyle yeniledi.
On bin yıllık mucize: SİYEZOn bin yıldır genetik yapısı değiştirilmemiş bir buğday türü olan ‘siyez’i, en iyi yetiştiği yer olan Kastamonu’da denedim. Siyez unundan yapılan simitlerin tadına baktım. Olağanüstü lezzetliydi. Ekşi pilav ise, siyezin en bilinen yemeklerinden biri.
Nevruz coşkusuBaharın gelişi, doğanın uyanışı, barış ve kardeşliğin sembolü kabul edilen Nevruz Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda renkli görüntüler yaşandı. Geniş katılımın olduğu Diyarbakır’daki kutlamada da sağduyu hakimdi...
Nevruz coşkusuBaharın gelişi, doğanın uyanışı, barış ve kardeşliğin sembolü kabul edilen Nevruz Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda renkli görüntüler yaşandı. Geniş katılımın olduğu Diyarbakır’daki kutlamada da sağduyu hakimdi...
Nevruz coşkusuBaharın gelişi, doğanın uyanışı, barış ve kardeşliğin sembolü kabul edilen Nevruz Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda renkli görüntüler yaşandı. Geniş katılımın olduğu Diyarbakır’daki kutlamada da sağduyu hakimdi...
Canan Karatay'dan ilginç kurtlu elma tavsiyesi!İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay yine dikkat çeken açıklamalar yaptı. "Modern hayat, modern yataklar çıktıktan sonra hanımların, beylerin ağrıları arttı. Modern yataklar ağrı sebebi" diyen Canan Karatay bir diğer açıklamasında da "Kurtlu elmalardan yapılan sirkeler tüketmeliyiz. Kurtlar bizden daha akıllı, ilaçlı hiçbir şey yemez" şeklinde konuştu.
Bulgurun 110 haliYemek yazarı ve programcısı Refika Birgül’ün yarattığı “Refika’nın Mutfağı’nda Pişen Kitaplar” serisinin ilk kitabı “Bulgurun Halleri” çıktı. Nursen Doğan’ın yazdığı kitap başlangıçlardan tatlılara ana malzemesi bulgur olan 110 tarif sunuyor
Bazı yargı kararları siyasi içerik kokuyorBaşbakan, Cumhurbaşkanı’nın ‘Kayıp Trilyon’ davasından yargılanması konusundaki karara, ‘Anlamakta zorlanıyorum. Bu tür kararlar yabancı sermayeyi ürkütüyor. Anayasa açık. Mahkemenin kararı Anayasa’yı bağlamaz’ diye tepki gösterdi
İşte Türkiye'nin LEZZET HARİTASI2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan zengin bir mutfağa sahip olan Türkiye'nin lezzet haritası yapıldı. İşte il il ilginç 'özel' lezzetler...
İstanbul'da aç gezip Anadolu'da çok yiyorGezgin Mehmet Yaşin "Lezzet Durakları" kitabında Türkiye'nin farklı yörelerine ait yerel tatları 84 adreste topladı: "Bu lezzet gezileri bana kilo olarak geri dönüyor. İstanbul'da olduğum günlerde yemek yemiyorum"
Hastabakıcılık sanattır"Alman uçakları üzerimizde dolaşıyordu. Alarm vardı, karartma vardı, buramızda el feneri asılıydı, öyle iner çıkardık katları. Şırıngaları kaynatmak için öyle havagazı, şu bu falan yok. Aşağıya kalorifer dairesine iner, kürekle ateşi çekip üstünde şırıngaları kaynatırdık. Şimdiki gibi hazır şırınga rüya, hatta rüya bile değildi."