Geri Dön

Kruvasan Tarifi

Gönül isterdi ki Fransız sokaklarında bu eşsiz lezzeti tadabilelim... Ancak evinizde çayın yanında servis edebileceğiniz, çıtır çıtır hamuruyla kruvasan hazırlayabilirsiniz. Kolay malzeme ve yöntemlerle yapabileceğiniz kruvasan tarifi sandığınız kadar zor değil! Peki, evde kruvasan nasıl yapılır? İşte kruvasan tarifi...

Kruvasan Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kilo un
Yarım paket yaş maya
50 gram tereyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 bardak süt
2 yumurta

Üzerine:

Yumurta sarısı

Kruvasan Nasıl Yapılır?

1. adım: Ilık süt, şeker ve yaş mayayı karıştırın. Yoğurma kabınıza aldığınız unun ortasını açıp mayalı karışımı dökün, elinizle karıştırıp 10 dakika bekleyin.

2. adım: Diğer malzemeleri de ekledikten sonra kıvam alana dek yoğurun. Üzerine havlu serip 40 dakika kadar bekletin.

3. adım: Hamurunuz mayalanınca tezgaha un serpip hamurunuzu açın. Eritilmiş tereyağı sürüp hamuru ikiye katlayın ve tekrar açın.

4. adım: Tekrar üzerine yağ sürdükten sonra ikiye katlayıp açma işlemini tekrarlayın.

5. adım: Hamurdan üçgen parçalar kesip sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp tepside 15 dakika bekletin.

Son adım: 200 derecede önceden ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak bir şekilde servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber