Fransızlar kendi organizasyonlarına tepki yağdırdı! 'Ülkemden utanç duyuyorum'Yanılmıyorsam ilk kez bir ülkenin töreni bu kadar eleştiri aldı, hem de kendi vatandaşları tarafından... Skandallar ve aksaklıklar birbiri ardına sıralandı. Bir kere çok net kruvasan ve kahvesiz güne başlamayan Fransızlar dün güne Da Vinci’nin Son Yemeği’nin açılış gösterisinde nasıl ayaklar altına alındığını konuşarak başladılar.
Olimpiyatta lezzet şöleni2024 Paris Olimpiyatları’nda sporculara ünlü Fransız baget ekmekleri, seçkin peynirler, sebzeler ve ödüllü aşçıların hazırladığı yemeklerden oluşan çok zengin bir menü sunulacak.
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye CevaplarıA Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Kruvasan Nedir, Nasıl Yapılır? Kruvasan Hikayesi Nedir?Ay çöreği ya da hilal açması gibi anlamlar doğrultusunda kruvasan ön plana çıkar. Hem bireysel olarak hazırlanır hem de hazır şekilde alma imkanı verir. Dünya çapında sevilen ve beğenilen bir börek çeşidi olduğunu söylemek mümkündür. Kruvasan üzerine detayları derledik.
Tatlı tatlı büyüyorŞef Tarkan Özdemir’in beş yıl önce 4 çalışanla kurduğu Chefs Atelier, bugün 10 ülkeye ihracat yapıyor. Özdemir, “Hedefim beş yıl sonra 30 ülke ve 200’ü aşkın istihdam” diyor
Umut Meraş'tan itiraf! 'Beşiktaş'la anlaşmıştım'Sezon başında Bursaspor'dan Fransa 2. Lig takımı Le Havre’ye transfer olan milli futbolcu Umut Meraş, Beşiktaş'la o dönem anlaştığını itiraf etti.
Paris'te ne yapılır: Paris gezisi için önerilerRüya şehir Paris'e gitmeyi hayal eden binlerce insan var. Yıllık izin formları doldurulmaya, tatil planları yapılmaya başlandı bile. Peki Paris'e gitmeden önce nasıl bir hazırlık yapmalı? Nereleri gezmeli? Ne kadar parayla gitmeli?
Michelin yıldızlı şef Yoric Tiéche İstanbul'da!Four Seasons Hotel Bosphorus, 24-26 Ocak günlerinde ünlü bir lezzet ustasını daha konuk ediyor. Lezzet tutkunları, Aqua Restaurant’ta Grand-Hotel du Cap-Ferrat, A Four Seasons Hotel’in Michelin yıldızlı şefi Yoric Tiéche’nin yemeklerini tatma fırsatına sahip olacak.
Paris’e gitmeden bilinmesi gerekenlerParis… Fransa’nın başkenti olmakla beraber aynı zamanda en turistik şehri. Bilim, kültür ve sanat gibi birçok dalda dünyanın önde gelen şehirlerinden olan Paris, bu özelliğini 2000 yıllık köklü bir geçmişe sahip olmasına borçlu diyebiliriz. Romantik ve huzur verici bir şehir olmasıyla da tanınan Paris, her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapmakta ve bir açık hava müzesi tabiriyle anılacak kadar tarihi yapıya ve etkileyici meydanlara sahiptir. Tabii ki bunların yanında Paris mutfağını ve modasını da unutmamak gerekir.
Hangi ülke kahvaltıda ne yiyor?Kahvaltı neredeyse her ülkede farklı bir şekilde tüketiliyor. Kimi ülkelerde çaysız kimilerinde ise kahvesiz başlanmıyor güne... Sabah kalkar kalkmaz balık yiyen de var fasulye de. Peynir kimilerinde olmazsa olmaz kimilerinde lüks. İşte şaşırtıcı yönleriyle ülke ülke kalvaltı kültürü...
Givenchy ve dünyanın en ünlü elbisesini yaratmakAudrey Hepburn'un 'Breakfast at Tiffany' filminde giydiği siyah elbiseyi kim unutabilir? 50 yılı aşkın süredir fenomenliğini koruyan bu efsaneye parçayı böylesine büyüleyici kılan nedir?
“Esnaf şef”in dükkanıTopağacı’nda bir ay önce açılan minik bir dükkan şu aralar mahallelinin buluşma noktası. Hünkar lokantalarının üçüncü kuşak temsilcilerinden Ufuk Ügümü’nün Kruvasan’ı nefis lezzetleri ve arkasında yatan esnaf öğretisiyle dikkat çekiyor...
Ülkeden ülkeye kahvaltı çeşitleriTüm dünya ülkelerinde gelenek görenekler gibi değişkenlik gösteren şeylerden biri de kahvaltı. İşte Türkler için pazar günlerini farklı kılan kahvaltının birkaç ülkedeki ritüelleri
DÜNYA iSTANBUL’DAİstanbul öyle zengin bir geçmişe sahip ki, hemen her sokağından ayrı tarih fışkırıyor. Birçok ülkeden izler taşıyan şehrin kültürel mirasına göz atalım dedik ve mimariden restoranlarına, turistik bir gezi düzenledik. İstanbul Life dergisi, okuyucularını şehirde minik bir ‘dünya turuna’ çıkarıyor
Esmer ekmek balığa, beyaz ekmek ete yakışırWaldo Deroo Belçikalı bir fırıncı. Deroo yine Belçika menşeili ekmek, pasta ve çikolata hammadesi üreten Puratos firmasında teknik danışman olarak çalışıyor. Görevi ülke ülke dolaşıp firmanın şeflere özel hazırladığı çözümlerle ilgili müşterilerini eğitmek.
Türk turistin derdi bilgi eksikliğiYılın yorgunluğunu atmak, bu arada yeni yerler keşfetmek için yurt dışı gezilerini tercih eden yerli turistler, en çok tur organizasyonlarındaki bilgilendirme eksikliğinden yakınıyor.
Çikolata ve çikolatalı pasta cennetiButterfly'ın çikolataları, pastaları, tuzlu ve tatlı kurabiyeleri, çocuklar için üretilen bonbonları, şekerlemeleri nefis
"Düşünsenize, 70 milyon bir aşçı yüzünden çıldırıyor""Bulgaristan kampına giderken yanımda 250 kilo malzeme götürdüm. Bizim insanımız rokfor değil, Ezine peyniri istiyor. Orada öğle yemeği verdiler, kimse elini sürmedi, girdim mutfağa çorba yaptım" diyen futbol milli takımının yeni aşçısı Mustafa Yanık sorumluluğunun farkında: "Oyuncularımızın benim yüzünden zehirlendiğini ve maçı kaybettiğimizi düşünsenize... 70 milyon insan bir aşçı yüzünden çıldırıyor!"
Abazoğlu dünyaya açılacakSosyetik doğum günlerinin adresi Çapamarka, lezzet ve eğlencede Gatto farkı, Sopranoda Dr. Ferhat, Reina, Special Cafe, İstanbulda yeni lezzet durağı İş Kuleleri, Şaziyede Kenan bir harika...
Abazoğlu dünyaya açılacakSosyetik doğum günlerinin adresi Çapamarka, lezzet ve eğlencede Gatto farkı, Soprano’da Dr. Ferhat, Reina, Special Cafe, İstanbul’da yeni lezzet durağı ‘İş Kuleleri’, Şaziye’de Kenan bir harika...