Geri Dön

Patlıcanlı Antep kebabı tarifi

Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan Antep kebabını artık siz de yapabilirsiniz!

Patlıcanlı Antep kebabı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo patlıcan
1 kilo orta yağlı kıyma
Yarım kilo köy biberi
1 kilo domates
Yarım demet maydanoz
Kırmızı toz biber
Pul biber
Kekik
Karabiber

Patlıcanlı Antep Kebabı Nasıl Yapılır?

Patlıcanları tekerlek şeklinde doğrayın.

Su içerisine biraz tuz atarak patlıcanları içine koyun.

Patlıcanlarda acılık varsa bu yolla gidecektir.

Biberleri ve domatesleri dört parçaya bölün.

Köfte için koyun kıyması kullanmakta fayda var.

Maydanozları ince ince kıyarak kıymaya ekleyin.

Baharatlarını ve tuzunu kattıktan sonra yoğurma işlemine geçebilirsiniz.

Dizme işleminde ise patlıcan ve köfteleri sırt sırta iki sıra dizin daha sonra aynısını domatesle yapın ve üzerine biberleri dizin.

200 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber