Pırasa dolması tarifi
Pırasa sevenlerin bayılacağı nefis bir alternatif: Pırasa dolması tarifi...

Malzemeler
5 kalın pırasa
2 soğan
250 gram kıyma
2 kaşık tereyağı
1 kaşık salça
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
3 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 fincan pirinç
Terbiyesi için;
1 yumurta
1/2 limon suyu
1/2 bardak su
Pırasa Dolması Nasıl Yapılır?
Pırasaların köklerini ve yeşil kısımlarını kesip beyaz olan gövdeyi 6 cm boyunda kesin ve göbek kısmını çıkarın. Tuzlu suda haşlayıp süzgece alın.
İnce doğranmış soğan ve 1 kaşık yağı kavurun.
Yıkanmış pirinç, tuz ve suyu katıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
Bu karışımı ocaktan alıp ılımasını bekledikten sonra kıyma, salça, dereotu, maydanoz, karabiber koyup karıştırın.
Pırasa yapraklarına birer tatlı kaşığı iç koyup sarın ve bir tencereye dizin.
1 kaşık yağ ve 2 bardak su koyup kısık ateşte pişirin.
Hazırladığınız terbiyeyi de üzerine döküp ocaktan alın.
Afiyet olsun