Geri Dön

Pırasa dolması tarifi

Pırasa sevenlerin bayılacağı nefis bir alternatif: Pırasa dolması tarifi...

Pırasa dolması tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

5 kalın pırasa
2 soğan
250 gram kıyma
2 kaşık tereyağı
1 kaşık salça
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
3 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 fincan pirinç

Terbiyesi için;

1 yumurta
1/2 limon suyu
1/2 bardak su

Pırasa Dolması Nasıl Yapılır?

Pırasaların köklerini ve yeşil kısımlarını kesip beyaz olan gövdeyi 6 cm boyunda kesin ve göbek kısmını çıkarın. Tuzlu suda haşlayıp süzgece alın.

İnce doğranmış soğan ve 1 kaşık yağı kavurun.

Yıkanmış pirinç, tuz ve suyu katıp suyunu çekinceye kadar pişirin.

Bu karışımı ocaktan alıp ılımasını bekledikten sonra kıyma, salça, dereotu, maydanoz, karabiber koyup karıştırın.

Pırasa yapraklarına birer tatlı kaşığı iç koyup sarın ve bir tencereye dizin.

1 kaşık yağ ve 2 bardak su koyup kısık ateşte pişirin.

Hazırladığınız terbiyeyi de üzerine döküp ocaktan alın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber