Geri Dön

Sucuklu kuru fasulye tarifi

En lezzetli tatlardan birisi olan sucuklu kuru fasulye tarifi ile iftar sofralarınız şenlenecek. Bol baharatlı tadıyla her mevsime uygun bir tat olan sucuklu kuru fasulye tarifi mutfakta saatler harcamadan enfes bir lezzet elde etmeniz için en ideal tarif. Sucuklu kuru fasulye nasıl yapılır, bu özel lezzetin püf noktaları neler sizler için araştırdık, tarifimize göz atmadan geçmeyin.

Sucuklu kuru fasulye tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kangal sucuk
1 yemek kaşığı salça
3 su bardağı kuru fasulye
2 adet yeşil biber
2 tane soğan
1 tane havuç
1 tane domates
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
1 çay kaşığı kekik ve karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sucuklu Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

1. adım: Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın ve sonrasında hafifçe haşlayın.

2. adım: Büyük bir tencereye sıvı yağ ekleyip, üzerine ince ince doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Üzerine ince ince doğradığınız biberleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.

3. adım: Sucukları ince ince dilimleyin, tencereye ekleyin ve kavurun. Sonrasında salçayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin.

4. adım: Tenceredeki karışımın içine patatesi ve havucu ilave edin. Daha sonra içine domatesi ve haşladığınız kuru fasulyeyi de ekleyin.

5. adım: Baharatları da ekleyip karıştırdıktan sonra yeteri kadar kaynar su ekleyin ve güvecin üzerini kapatın.

Son adım: Fasulye suyu kaynadıktan sonra güveci tencereye boşaltıp hafif ateşte pişirmeye devam edin. Fasulyeler ağızda dağılır kıvama geldiğinde altını kapatabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber