Geri Dön

Zeytinyağlı kıymalı yaprak sarması tarifi

Bayram sofralarının vazgeçilmezi yaprak sarması birçok kişinin sevdiği zeytinyağlılar arasında. Bu sefer kıymalı olarak yapabileceğiniz kıymalı yaprak sarması tarifini sizinle paylaşıyoruz. Peki, zeytinyağlı kıymalı yaprak sarması nasıl yapılır? İşte zeytinyağlı kıymalı yaprak sarması tarifi...

Zeytinyağlı kıymalı yaprak sarması tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gram kıyma
1 büyük soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı nane
Kırmızı toz biber ve karabiber
1 su bardağı zeytin yağı
2 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
Tuz

Zeytinyağlı Kıymalı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

1. adım: Kıymalı bir kaba alın ve içine soğanı rendeleyin.

2. adım: Daha sonra yıkanmış pirinci ve diğer tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.

3. adım: Karışımın bol zeytinyağlı olmasına dikkat edin

4. adım: Salamura yaprakları birkaç dakika suda kaynatın.

5. adım: İç harcından alıp tek tek sarın ve tencereye dizin.

6. adım: Üstüne sarmalar üste kalacak şekilde su ekleyin ve zeytinyağı gezdirip 1,5 saat kısık ateşte pişirin.  

Son adım: Daha sonra servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber