Son portakalları böyle değerlendirin! Ne acı ne ekşi, tam kıvamında reçelKış aylarının en sevilen meyvesi portakalı artık tezgahlarda az sıklıkta görmeye başladık. Son kalan portakalları değerlendirmenin en güzel yollarından biri, aromatik bir portakal reçeli hazırlamaktır. Tarifi basit gibi görünse de, reçelin kıvamını tutturmak biraz zorlayıcı olabilir. Özellikle portakal kabuklarının acısını almak için bu portakal tarifini deneyebilirsiniz.
Acılığı gidermek için kabuğuna dikkat! Portakal reçelini böyle hazırlayan parmaklarını yiyorKış aylarında tercih edilen portakal reçelinin mis gibi kokusu ve tatlı tadı herkesin sevdiği lezzetlerden biridir. Birçok kişi reçeli kendi damak zevkine göre hazırlar. Ancak püf noktalara dikkat edilmediğinde çok acı bir portakal reçeliyle karşılaşmak da mümkün. Nefis bir reçel hazırlamak için yapılması gerekenleri derledik.
Pandemide çok talep gördü! Tam bir C vitamini deposu...Kış kahvaltılarının en sevilen lezzetlerinden olan portakal reçeli, koronavirüs pandemisi sebebiyle çok ilgi görüyor. Güney Adana Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de haftada 400 kilo doğal portakal reçeli üretiyor. Kooperatif Başkanı Suna Çetin, tam bir C vitamini deposu olan bu reçellerin pandemi döneminde satışının arttığını söyledi