Geri Dön

Sağlıklı tatlı tarifi arayanlar için: Ahududu ve chialı jöle tatlısı

Sağlıklı, şekersiz ve kilo aldırmayan tatlı tarifi arayanlara harika bir tarifimiz var: Ahududu ve chialı jöle dilimleri! Yapımı çok kolay olan ve zamanınızdan çalmayan bu tatlıyı mutlaka deneyin. Ahududu yerine farklı bir dutsu meyve de kullanabilirsiniz. İşte ahududu ve chialı jöle tatlısı tarifi...

Sağlıklı tatlı tarifi arayanlar için: Ahududu ve chialı jöle tatlısı
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

150 gr tereyağı
3/4 su bardağı yulaf unu
3/4 su bardağı karabuğday unu
1/4 su bardağı hindistan cevizi tozu
2 yemek kaşığı saf akçaağaç şurubu

Süslemek için: 

2 yemek kaşığı jelatin tozu
1 su bardağı dondurulmuş ahududu
1/4 + 2 yemek kaşığı saf akçaağaç şurubu
2 yemek kaşığı chia tohumu
2 çay kaşığı vanilya özü

Ahududu ve Chialı Jöle Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fotoğraf: Footmatters

MİLLİYET. COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtmaya başlayın.

2. adım: Tüm temel malzemeleri bir mutfak robotunda birleştirin ve iyice karıştırın.

3. adım:  Bir fırın tepsisine (24 cm x 24 cm) bastırın ve 15-20 dakika üzeri altın olana kadar pişirin.

4. adım: Jöle dolgusu yapmak için, jelatin tozunu 1/3 fincan suya ekleyin ve karıştırın. Daha sonra 5 dakika bekletin. 

5. adım: Bu sırada ahududuları, akçaağaç şurubunu, chia tohumlarını ve vanilyayı 1 bardak su ile tencereye koyun. Karışım kabarcıklaşana kadar pişirin.

6. adım: Daha sonra çözünene kadar karışıma beklettiğiniz jelatini ekleyin.

7. adım: Tüm malzemeleri bir blendere koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

8. adım: Fırından hamurunuzu çıkarın  ve biraz soğuduktan sonra jöle karışımını tabanın üzerine dökün. Buzdolabına koymadan önce ılımasını bekleyin.

9. adım: Son olarak buzdolabına koyun ve soğuduktan sonra servis yapmak için kareler halinde kesin.

Son adım: Geri kalanını buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber