15 Eylül MasterChef'te ödül ve kaptanlık oyununu kim kazandı?
TV8'in fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye, 13. yeni bölümüyle izleyicilerin karşısına çıktı. Sevilen yarışmada bu akşam ödül ve kaptanlık oyunları oynandı ve takımlar belli oldu. İşte MasterChef Türkiye'de bu akşam yaşananlar...
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
'Kara Şimşek' ete meydan okudu! Haftada 3 gün yetiyor, yüzde 19'u protein
İçindeki bitkisel protein oranıyla bulunmaz bir nimet olan ve ‘Kara Şimşek’ diye anılan yeşil mercimeğin 100 gramında 19 gram protein bulunuyor. Bu durum günlük vücuda alınması gereken protein ihtiyacının yaklaşık yüzde 38'ini karşılıyor. Uzmanlar, haftada en az üç gün tüketilmesini öneriyor. İşte ete meydan okuyan 'Kara Şimşek'in faydaları.
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyor
Demir eksikliği için önerilen besinler arasında susam, kırmızı et, beyaz et, brokoli, kivi, yumurta ve kinoa vardır. Kara üzüm ve kabak çekirdeği de yüksek demir içeren atıştırmalıklardandır. Demir eksikliğini uzun vadede beslenmenize demir içeren gıdalar ekleyerek giderebilirsiniz. Demir içeren en etkili ve lezzetli besinler hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
Nelerde yok ki! D vitamini için mutlaka tüketmeniz gereken besinler
Tüketilen besinlerin içerisinde yer alan vitaminlerin vücut açısından oldukça büyük bir öneme sahip olduklarının söylenmesi mümkün olmaktadır. D vitamininin yeterli miktarda alınabilmesi için tüketilmesine özen göstermeniz gereken besinler bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
Alp Ustaoğlu yazdı: Değişim ve gelişim kazandı
Wimbledon’da bu sezon hem kadınlar hem de erkeklerde finale kadar gelen isimlere bakıldığında, hepsinin çağın değişimlerine ayak uydurmayı başaran ve sürekli kendisini geliştirmeye odaklanan sporcular oldukları göze çarpıyor.
Bu duvarların sesi var
"If These Walls Could Sing", müzik tarihinin meşhur mu meşhur kayıt stüdyosu Abbey Road hakkında bir belgesel. Üstelik belgeselin yönetmeni, bizzat Abbey Road kelimelerini hafızalarımıza nakşeden The Beatles üyesi Paul McCartney’in kızı Mary McCartney...
Masterchef'te büyük finale doğru! İlk finalist belli oldu
Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği, TV8'in fenomen yemek yarışması 'MasterChef Türkiye 2022' finali için geri sayım başladı. Salı günü yapılacak büyük final öncesi iki finalist belli olacak. Ekrana gelen son bölümde Masterchef'in ilk finalisti belli oldu. İlk finalist, "En başında yola çıktığımda şampiyon olmak için gidiyorum dedim" açıklamasını yaptı.
Editör'ün seçtikleri
LALE DANIŞMAN- Şeker molası
Kervan Gıda’nın markası Bebeto, gerçek meyve sulu, vegan yumuşak şekerleriyle yeni yıla tatlı bir başlangıç yapmak isteyenlerin en renkli eşlikçisi olacak...
Birleştiren sofralar
Tarih boyunca göç edenler lezzetlerini de yanlarında getiriyor. Farklılıkları zenginliğe çeviren göçmen sofraları cazibesini her zaman koruyor.
İstanbul dünya gastronomi haritasında
Michelin yıldızları bu haftanın en çok konuşulan konularındandı. Yıldızlar şimdilik sadece İstanbul için. Önümüzdeki yıllarda Türkiye genelini kapsayacak. Michelin Rehberleri Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec “Müfettişlerimiz İstanbul’un yemek çeşitliliğinden çok etkilendi. Hedefimiz, dünya gastronomi haritasında yerini alan İstanbul’da kalışların süresini uzatmak” diyor..
Haftanın mekanları...
SERCAN KISMET
Brunch keyfi
The Roof at The Ritz-Carlton, Istanbul’un, terasında yer alan The Roof, misafirlerine sunduğu brunch konseptini 12...
Haftanın mekanları...
SERCAN KISMET
Anadolu mutfağı
Six Senses Kocataş Mansions İstanbul’daki Avlu Restaurant, her biri Anadolu mutfağından özenle seçilmiş lezzetlerden oluşan iftar menüsü ile Ramazan ayında misafirlerini bekliyor...
Editör'ün seçtikleri...
Her tarza
Soğuk havada da tarzından ödün vermek istemeyenler için konforlu adımlar sunan Lumberjack outdoor botlar; bağcıklı, büzgülü ve kürklü detaylar içeren şık tasarımlarıyla kombinlerinize eşlik ediyor...
Z kuşağı yükselişe geçiyor!
İngiltere merkezli marka danışmanlığı şirketi The Franchise Company yöneticileri Efrah Ceyhan Atacan ve Aycan Helvacıoğlu, “Türkiye pazarına girmek isteyen yabancı firmalara da destek veriyoruz” dedi
Geleceğin 'besin kaynağı' böcekler olacak! İlk kez onay verildi
1950'de 45 milyon ton et tüketilirken, günümüzde bu rakam yaklaşık 5 kat artarak 300 milyon tona yükseldi. Hayvansal gıda kaynaklarının tüketiminin azaltılmasının çevre üzerinde pozitif bir etki yaratacağını söyleyen Doç. Dr. Nihal Büyükuslu, "Menülerimize böcek eklemek, gıda sorunun üstesinden gelmeye yardımcı olabilir" diyor.
Vegan tariflerle lezzet yolculuğu
MSA Fonksiyonel Mutfak Eğitmen Şefi Alp Şehsuvar, baharatlar, meyve ve sebzelerin farklı aromalarını ortaya çıkaran vegan beslenmenin mutfağa meraklı, farklı lezzetler deneyimlemek isteyen herkesin ilgisini çektiğini söylüyor.
Kadıköy neden bu kadar havalı?
Time Out dergisi, dünyanın en havalı semtleri listesinde 2018’den sonra bir kez daha Kadıköy’e yer verdi. Havasına hava katan Kadıköy’e çeviriyoruz rotamızı
Murat Güllü: Baklavada biz bir denge arıyoruz
Baklava günümüzde Doğu Akdeniz ve Balkan coğrafyasında en sevilen tatlılardan biri olma özelliğine sahip. Farklı tarifleri bulunsa da aslında mesele biraz da tüm bileşenleriyle denge kurmakta saklı. Bu tanım Türkiye'de altı kuşaktır baklava üretimi yapan Karaköy Güllüoğlu'nun yeni jenerasyon yöneticisi Murat Güllü'ye ait. Siyaset Bilimi ve Gıda İşletmeciliği eğitimlerinin ardından çocukluğundan bu yana her kademesinde yer aldığı işletmenin başına geçen Murat Güllü, ömrünü gastronomi özellikle de baklava tarihi üzerine vakfetmiş bir insan. Bu lezzetli tatlının farklı coğrafyalarda ve farklı zamanlardaki yolculuğunun izlerini süren Murat Güllü ile baklavanın tarihi, gasto-diplomasideki yeri ve Karaköy Güllüoğlu'nun hikâyesini konuştuk.
Sağlıklı yemek sayfaları tatlı olmayan tatlı tarifi vermekten ne zaman vazgeçerler?
Pandemiyle birlikte birçoğumuz yeme-içme alışkanlığımızı epey değiştirdik. Her ne kadar başlarında ekmeğe abur/cubura vursak da alınan kiloların verilme zamanı geldi. Haliyle bu da diyetisyen olmayan diyetisyen hesaplarının, asla tatlı olmayan tatlı tarifi veren sayfaların artmasına sebep oldu. Peki sağlılı yemek tarifi veren sayfalar takribi ne zaman tatlı olmayan tatlı tarifi vermekten vazgeçerler? Gelin hep birlikte Molatik olalım...
Meyveli tariflerle mutfaktayız
Yeniden evlere kapandığımız şu günlerde mutfaklarımız, bize enerji veren, keyifli bir sığınma alanı olmaya devam edecek. Bizi her gün meşgul edecek “Acaba ne pişirsem?” sorusunda meyveli tariflerden ilham alabilirsiniz