Geri Dön

Salçalı mini milföy tarifi

Salçalı mini milföyler aklınızı başınızdan alacak!

Salçalı mini milföy tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 adet dikdörtgen milföy hamuru
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
1-2 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon
Nane
Kırmızı pul biber

Üzeri İçin:
Yumurta sarısı

Salçalı Mini Milföy Nasıl Yapılır?

Milföyleri buzdolabından çıkartıp, yumuşayana kadar bekletin.

Mutfak robotuna salçayı koyun. Üzerine cevizi, rendelenmiş sarımsağı, zeytinyağı ve galeta ununu ekleyin. Baharatları da ayarlayarak, iyice karıştırın.

Daha sonra mutfak tezgahın üzerine un serpin. Milföyleri üzerine koyun. Merdane yardımı ile biraz açın.

Bıçak yardımı ile hazırladığınız çemenden her yerine sürün. Sıkıca rulo yapın.

Buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Ardından parmak kalınlığında rulolar kesin.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına verin. Üzerleri kızarana kadar pişirin.

Tarif: Ye-mek.net

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber