Sebzeli Kuzu Kebabı Tarifi
Etin makbul olanı lokum gibi ağızda dağılanıdır. Bu kıvama ulaşmak için bir kaç noktaya dikkat etmek gerekir.

Eski çağlardan beri ateş üzerinde et pişirildiğinden çok farklı yöntemler geliştirilmiştir. Kuzu eti de en çok tercih edilen etler arasındadır.
Etin iyi pişmesi için dışının güçlü bir ateşe maruz kalması gerekir. Bu sayede içindeki özsuyunu koruyarak yumuşak bir dokuya kavuşması amaçlanır. Etle birlikte kullanılan sebzeler ve çeşniler de lezzet katmada büyük önem taşır. Kuzu eti sebzeli kebap gibi tariflerde sık sık tercih edilen bir et türüdür. Protein, vitamin ve mineral açısından zengin olan bu tarif uygun şekilde pişirildiğinde muhteşem bir lezzete sahip olur.
Kabak ve havuç sebzeli kuzu kebap tarifinde en çok kullanılan malzemelerdir. Hem gerekli vitaminleri sağlar hem de ete lezzet katarlar.
Sebzeli kuzu kebap yanında tahıllı besinler, pilav gibi karbonhidratlar ile servis edilebilir.