Geri Dön

Şekersiz aşure tarifi

Aşure, yılda bir defa özel olarak yapılan bir tatlı olup makro ve mikro besin öğelerinden oldukça zengindir. Sağlıklı aşure alternatifleri arasında rafine şeker eklenmeden bal veya pekmez ile tatlandırılan aşure opsiyonları bulunsa da kan şekeri regülasyonu açısından basit karbonhidrat içeriğini azaltmak adına sadece taze ve kuru meyvelerle tatlandırılan aşure tercihleri de yapılabilir. Biz de sizin içi şekersiz aşure tarifini derledik. Peki, şekersiz aşure nasıl yapılır? İşte şekersiz aşure tarifi...

Şekersiz aşure tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 silme yemek kaşığı aşurelik buğday
1 yemek kaşığı fasulye
1 yemek kaşığı nohut 
1 tatlı kaşığı çiğ/kavrulmamış ceviz (çekilmiş)
1 tatlı kaşığı çiğ/kavrulmamış badem (çekilmiş)
1 tatlı kaşığı çiğ/kavrulmamış fındık (çekilmiş)
1 yemek kaşığı yaban mersini 
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı laktozsuz süt

Üzeri için:

İsteğe bağlı tarçın 

Şekersiz Aşure Nasıl Yapılır?

1. adım: Ceviz, badem, fındık hariç tüm malzemeleri 1 kaseye girecek miktarda su ile aşama aşama kaynatın.

2. adım: Üzerini çekilmiş ceviz, badem, fındık ile süsleyip arzuya göre tarçın serperek tatlandırın.

3. adım: Rafine şeker ve daha fazla porsiyon meyve ile yapılan aşurelere göre daha az enerji içermekte olup yaklaşık 254 kkal'dir ve yaklaşık 31,7 gr karbonhidrat içermektedir.

Son adım: Şekersiz aşureniz hazır, afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber