Şekersiz baklava tarifi
Bu bayram sağlıklı ve şekersiz baklava yapmaya ne dersiniz? Şerbetli baklava tariflerine göre kalorisi az olan ve daha sağlıklı olan şekersiz baklava tarifimizi kaçırmayın. İşte şekersiz baklava tarifi...

Malzemeler
2 çay bardağı tam tahıllı un
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1-2 damla limon suyu
2 yemek kaşığı nişasta
İçi için:
8 adet ceviz içi(tam ceviz)
3 yemek kaşığı bal
2.5 çay bardağı su
Şekersiz Baklava Nasıl Yapılır?
Bayramların vazgeçilmezi olan baklavayı daha sağlıklı bir hale getirmeye ne dersiniz? Sağlıklı ve şekersiz bakla tarifini sizinle paylaşıyoruz. Şerbetle yapılan baklava tariflerine göre daha sağlıklı ve kalorisi düşük olan şekersiz baklava tarifini mutlaka deneyin. Beyaz un yerine bu tarifte, tam tahıllı un kullanılmıştır. Şeker yerine ise bal tercih edilmiştir. Dilerseniz bal yerine farklı tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz. İşte şekersiz baklava tarifi...
1. adım: Unu bir derin bir kaba alın ve içerisine 1 yumurta, 2 kaşık yoğurt, 3 kaşık süt ve 2 kaşık zeytinyağı ekleyin.
2. adım: Kabartma tozunun üzerine 1-2 damla limon suyu ekleyerek hamura ilave edin.Son olarak tuzu da ekleyip yoğurun.
3. adım: Hamurumuzu tatlı kaşığı yardımı ile porsiyonlayarak 20 eşit parçaya bölüp top haline getiriyoruz.
4. adım: Hamurlarımızı nişasta yardımıyla çay tabağı büyüklügünde açıp üst üste 5 tane olacak şekilde 4 kümeye ayırıyoruz. Bu dört küme baklavamızın katlarını oluşturacak.
5. adım: Üst üste koyduğumuz 5 parçayı 20 cm çapında olacak şekilde açıyoruz. Elimizde 4 kat yufka oluyor. 1 kat yufka 1 kat ceviz olacak şekilde yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize alıyoruz.
6. adım: Baklava deseninde kesiyoruz. Üzerini 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlıyoruz. 170 derecede 45 dakika pişiriyoruz.
7. adım: Şerbeti için 2.5 çay bardağı ılık suya 3 yemek kaşığı balı ekleyerek bal eriyene kadar iyice karıştırın. Baklavanız piştikten 5 dakika sonra soğuk şerbetle ıslatın.
Son adım: Şerbetini çeken şekersiz baklavınızı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.










Kakaolu irmik tatlılı turta
Supangleli çilekli çıtır milföy katları
Portakallı fırın sütlaç üstünde portakal kabuğu şekerlemesi
İrmik helvası el yapımı dondurma ile
Vücuttaki yağları yakan ve organları temizleyen çay tarifi
Mozaik pasta tarifi
Yufkasız pırasalı börek tarifi
Glutensiz kinoalı kapuska tarifi
Zencefilli balkabağı çorbası tarifi
Elmalı crumble tarifi
Yalancı tavuk göğsü tarifi
Lavantalı muhallebi tarifi
Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
En sevilen kış tatlısı: Kestaneli tart tarifi
Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifi
Hamileyken tatlı krizine iyi gelecek 2 pratik tarif
Salatalık turşusu tarifi
Hem lezzetli hem de ekonomik yılbaşı menüsü
Ev yapımı zencefilli şeftali reçeli tarifi
Sivas'ın yöresel lezzeti: Tonus köfte


