Geri Dön

Şekersiz unsuz yulaf ezmeli kurabiye tarifi

1 yaş ve sonrası çocuklar için şekersiz unsuz yulaf ezmeli kurabiye tarifi...

Şekersiz unsuz yulaf ezmeli kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 bardak yulaf ezmesi
1 adet yumurta beyazı ve sarısı ayrı çırpılmış
2 çorba kaşığı yaban mersini (bıçakla bir kaç parçaya ayrılmış)
1 adet olgun muz (çatalla ezilmiş - eğer muzunuz çok küçük ise 2 adet)
4 adet hurma (küçük doğranmış)
8 adet gün kurusu kayısı (küçük doğranmış)
10 adet bütün ceviz (bıçakla kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tarçın (çocuğunuz sevmiyorsa kullanmayabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya

Şekersiz Unsuz Yulaf Ezmeli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yumurtanın sarısı ve beyazı ayırılır. Beyazı çırpılarak köpürtülür, sarı ayrı bir yerde çırpılır. Ezilmiş muz ve tüm malzemeler, köpürmüş yumurta beyazının kabında spatula ile karıştırılır. Tepsiye fırın kâğıdı serilir ve fırın 180 derece ısıtılır. Kaşıkla kurabiyeler porsiyonlara ayrılır. İçine muz koyduğumuz bu kurabiyeler yumuşak olacaktır. İyi pişmeleri için kaşığın arkası ile bastırarak iyice yassı bir şekil verilir. 15-20 dakika içinde kurabiyeler pişecektir. Kuru meyveler ve ceviz çabuk yandığı için gözünüz kurabiyelerde olmalıdır. Pişen kurabiyeler fırından alınır. Ilıdığında spatula yardımı ile tepsiden çıkartılıp servis edilir. Sağlıklı bir ara öğün ve atıştırmalıktır.

Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Tarifin, şekersiz ve unsuz olmasının tabii ki birçok ekstra faydası var. Günümüzde çığ gibi artan ve başta çocuklarımızı etkileyen obezite hastalığı riskinin azaltılması yanında, kilo vermekte zorlanan çocuklarımız için de önemli bir alternatif. İçinde var olan meyvelerin vitamin ve mineral zenginliği, cevizin balık gibi bir omega3 kaynağı olması da cabası. Yulafa gelince. Yulaf zararlı kolesterolü (LDL kolesterol) düşürerek kalp ve damar hastalığı riski azaltılmış çocuk nesline katkıda bulunurken yüksek lif içeri ile de kabızlığa ve erişkin yaşlarda özellikle erkeklerin ciddi sorunu olan barsak kanserine yakalanma riskini azaltır.

İçeriğinde bulunan bol miktarda protein ve karbonhidrat, omega 3, omega 6, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, selenyum ve çinko bileşenleri açısından zengin olan yulaflar ayrıca B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B5 vitamini, B6 vitamini, B9 vitamini açısından da çok besleyici ve sağlıklı bir besin kaynağıdır.

Yanında şekersiz bir içecek ile çocuklarınıza ara öğün olarak servis edebilirsiniz.

Tarif: Executive Chef Ayşe Nil Dinler

www.kidsgourmet.com.tr

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber