Geri Dön

Tuzlu karamel tadında Hindistan cevizi topları

Sağlıklı beslenmeye özen gösteriyor fakat sağlıklı atıştırmalık bulmaktan şikayetçiyseniz sizin için ara öğünlerinizde veya canınız abur cubur çektiğinde yiyebileceğiniz harika bir tatlı alternatifi paylaşıyoruz. Eğer ara öğün olarak kuru yemiş tüketmekten sıkıldıysanız tuzlu karamel tadında Hindistan cevizi topları tarifini mutlaka deneyin. Yapımı oldukça basit ve zamanınızı almayacak bu lezzet için işte malzemeler ve yapım aşamaları...

Tuzlu karamel tadında Hindistan cevizi topları
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 10 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı suda bekletilmiş çekirdeksiz hurma
1 su bardağı ezilmiş badem
1/4 su bardağı fındık ezmesi
1/4 su bardağı Hindistan cevizi
1/4 çay kaşığı deniz tuzu
1/2 çay kaşığı vanilya özü

Yuvarlamak için:

Hindistan cevizi tozu 

Hazırlanışı

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL 

1. adım: Tüm malzemeleri yüksek güçlü bir blender veya mutfak robotuna ekleyin.

2. adım: Karışım yapışkan bir kıvama gelene kadar karıştırın.  

3. adım: Yapışkan kıvama gelen karışımı top şeklinde yuvarlayın.

4. adım: Daha sonra her tarafını Hindistan cevizi tozu ile kaplayın. 

Son adım: Bir aya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar