Son dakika sağlıklı tarifler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sağlıklı tarifler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sağlıklı tarifler haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 375 sağlıklı tarifler haberi bulunmuştur.
Tezgahlarda yerini alan süper meyve! Bu tarif yaz-kış tüketiliyor, işte nar pestiliAntioksidan değeri son derece yüksek olduğu için bağışıklığı güçlendiren nar, pazar tezgahlarındaki yerini de aldı. İşin en güzel tarafı sadece meyve olarak tüketilmekle kalmıyor. Son aylarda sosyal medya yemek hesaplarında ev yapımı nar pestili tarifleri hızla çoğalıyor. İşte yaz kış tüketebileceğiniz nefis lezzet.
Balık pişirirken eve koku sinmiyor! Üzerine bunu serpin, çorbaya kabuklu koyunVücudun bütün Omega 3 ihtiyacını bir kâse çorbada karşılamak ister misiniz? Cevabınız ‘evet’ ise mutlaka balık çorbası tarifini denemelisiniz. Oldukça faydalı olan ve tadı damaklarda unutulmaz bir tat bırakan balık çorbası nasıl yapılıyor? Evde balık çorbası yapmanın püf noktalarını haberimizde tüm detaylarıyla Şef Ayten Saner anlattı!
İbn-i Sina’dan göbek yağlarını eriten reçete! Dağdan mutfağa indi: Yemeklere serpinDünyanın en etkili zayıflama baharatını binlerce yıl önce İbn-i Sina önermişti. Baharat haliyle pek çok yemekle tüketilebileceği gibi çay olarak da tüketilebilen bu baharatı her öğününüze ekleyebilirsiniz. Peki göbek yağlarını cayır cayır yakan tarifin içindeki şifalı baharat ne? Detaylar haberimizde!
En faydalısı ama hep yanlış pişirdik! Tarhanayı ilaca çevirmek bu kadar kolaymışSoğuk havaların en sevilen lezzetlerinden biri olan tarhana çorbası, Anadolu mutfağının en eski ve en özel miraslarından biri. Ancak uzmanlara göre, çoğumuz bu mucizevi çorbayı yanlış pişiriyoruz. Doğru yöntemlerle hazırlandığında tarhana, sadece içimizi ısıtan bir çorba değil; bağışıklık sistemini güçlendiren, sindirimi düenleyen ve vücuda enerji veren gerçek bir şifa kaynağına dönüşüyor.
Arıcıların yıllarca çöpe attığı hazine! Kahvaltıda 1 kaşık yenirse 1 kilo ete eş değerÜlkemiz ekmeğin onlarca farklı çeşidinin üretildiği zengin bir mutfağa sahip. En sağlıklısının ve sağlıklı beslenme konusunda en iyisinin hangisi olduğu da bu seçenekler arasında hep tartışma konusu. Tüm bu zengin hamur kültürüne bir yenisi daha eklendi ve arı ekmeği de tartışmalarda yerini aldı. Peki ama arı ekmeği ne ve faydaları neler?
Artık patatesi kızartmak yok! Yağsız musakka tarifinin tadına doyum olmuyor, çok pratikHem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif arayanlar için yağsız musakka tarifi son günlerin en çok konuşulan yemeklerinden biri haline geldi. Fırında pişen patateslerin kıyma, soğan ve baharatlarla buluşmasıyla ortaya çıkan bu yemek, klasik musakkanın en hafif versiyonu.
Yağ yok, kızartma yok! Mücverin tarifi baştan aşağı değişti, 20 dakika yetiyorMücver hem sağlıklı hem de leziz tarifler arasında yer alıyor. Yapımı son derece kolay olan bu ara sıcak, aslında ismini yağda kızartılarak pişirilmesinden alıyor. Öyle ki pişirildiği tavalar Osmanlı’dan günümüze ‘mücver tavası’ olarak gelmiş durumda. Ancak tüm bunların üzerine biz de bir şeyler eklemek istedik, mücveri hiç fırında yapmayı denediniz mi? Üstelik yağa da gerek kalmıyor, detaylar haberimizde!
Yoğurt çorbası gram kesilmiyor! En doğrusu kısık ateş, pirinç suyu sona gelsinYoğurt çorbası yüzlerce yıllık bir şifa deposu olarak öne çıkan lezzetlerden biridir. Tam kıvamında yoğurt çorbası nasıl yapılır diye merak edenlerden biriyseniz haberimizde tüm püf noktalarıyla anlattık. Yoğurt çorbasının en önemli püf noktası kıvamında. Bu da tam 2 püf noktasına bağlı! Peki ama bunlar neler?
2 malzemeli nefis lezzet! Yediden yetmişe herkes hayran kalıyorHem sağlıklı hem de basit bir atıştırmalığın peşindeyseniz bu tarif tam da size göre Yalnızca 2 malzeme kullanarak dakikalar içinde nefis kurabiyelere sahip olabilirsiniz. Tüm detaylar haberimizde saklı, okumaya devam edin.
Sıcaklara leziz ve şifalı mola! Kayısı hoşafı sindirimin de kalbin da ilacıymışYaz meyveleri arasında bir yıldız gibi parlayan kayısı, tadıyla ve şifalı vitamin ve mineral içeriğiyle öne çıkıyor. Birçok tarifin de başrolü olan kayısıyı hoşaf olarak tüketmek ise sağlık için sayısız olumlu etkiyi de beraberinde getiriyor. Peki kayısı hoşafının faydaları neler?
Zeytinyağlı kekik kavanozu şifa dağıtıyor! Kahvaltının yıldızı, 5 dakikada hazırSalatalardan çöreklere, et yemeklerinden soslara kadar her zaman kullanılan kekik sağlık için de bir hazinedir. Sosyal medyada paylaşılan bir tarif, taze kekiklerin zeytinyağıyla birleştiğinde hem lezzetli hem de şifalı bir ürün elde etmenizi sağlıyor. Üstelik hazırlanışı çok basit ve pratik.
Karnıyarık bu tarifle şov yapıyor! 200 derecede ne yağ çekiyor ne mide yakıyorYaz aylarının gelmesiyle tezgahlarda yerini alan patlıcan sağlıklı ve çok yönlü bir sebzedir. Özellikle karnıyarık yemeği, patlıcanın en çok ön plana çıktığı ve tadına doyum olmayan lezzetlerden biri. Ancak karnıyarığın lezzetini zirveye taşımak için doğru pişirme teknikleri ve birkaç püf noktası büyük önem taşıyor. İşte karnıyarık tarifinin detayları.
Ispanağın gücünü 2'ye katlayan tüyo! İçine bir avuç atın, kansızlığı unutunIspanak besleyici değeri ve çok yönlü kullanımıyla mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Ancak ıspanağın lezzetini ve besin değerini artırmak için doğru malzemelerle birleştirmek önemli. Kıymalı ıspanak yemeğini püf noktalarıyla hazırladığınızda ortaya nefis bir lezzet çıkıyor. İşte tarifi.
Mutluluğun sırrı ortaya çıktı! Birkaç adımda huzuru yakalamak mümkünFinlandiya, ilk olarak 2012'de yayınlanan Dünya Mutluluk Raporu'nda üst üste sekiz birinci oldu. Peki Finleri bu kadar mutlu eden şey neydi? Ülkenin turizm kurulu olan Business Finland tarafından tasarlanan Finlandiya Mutlulukta Usta Sınıfı'na göre, 3 alışkanlık Finleri dünyanın en mutlu insanı yapıyor!
Reçele en sağlıklı dokunuş! 1 kaşık ekleyin, tadı da şekeri de kıvamında olacakDoğal ve rafine şekersiz bir reçel yapmak için, en özel tarifi arıyor, üstüne bir de sağlıklı bir dokunuş yapmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz! Haberimizde 1 kaşık chia tohumunun reçelinizin kıvamını nasıl yoğunlaştırdığını görebilirsiniz. Peki ama nasıl?
Bebeklere dut ne zaman verilmeli? İşte nefis ve sağlıklı tariflerBebeklerin ek gıdaya geçiş sürecinde hangi besinlerin ne zaman ve nasıl verilmesi gerektiği ebeveynler için büyük bir merak konusu olabilir. Besleyici içeriğiyle dut, bebekler için harika bir seçenek olsa da bebeklere her daim verilemeyebilir. Peki, bebekler ne zaman dut yemelidir?
İftara çok az kaldı! Akşama ne pişirsem diye düşünenlere çok lezzetli üç tarifRamazan ayında sağlıklı beslenmenin en önemli şartının, iftar ve sahurda besin değeri yüksek, farklı türden besinleri, aşırıya kaçmadan, porsiyon ayarı yaparak tüketmek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, Ramazan’ı sağlıklı geçirmenin yolunun, yeterli ve dengeli beslenmekten geçtiğini belirtiyor.
Sağlıklı Tarifler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.